MENIU

Pericolele ascunse ale lactatelor fără grăsimi. O să mai cumperi vreodată?

<p>A renunţat să mai măn&acirc;nce produse lactate. Nimeni nu se aştepta să i se &icirc;nt&acirc;mple acest lucru</p>

Ţi-ai propus să slăbeşti şi din dorinţa de a reduce numărul de calorii alegei mereu varianta "light" sau "fără grăsimi" când alegi lactatele? Specialiştii spun că ar trebui să te mai gândeşti o dată.

Potrivit Prevention.com, ultimele cercetări arată că de fapt pentru a slabi, dar şi pentru a menţine greutatea, trebuie să consumi lactate cu grăsimi. Iată care sunt cele trei argumente ale nutriţioniştilor:

1. Studiile arată că o cantitate mai mare de grăsimi ajută la menţinerea siluetei

Pare iraţional, dar e adevărat: 16 studii au demonstrat că persoanele care consumă iaurt şi brânză cu grăsimi sunt mai suple şi îşi menţin greutatea mai mult timp. Medicii sunt de părere că anumiţi acizi graşi din lactate îmbunătăţesc funcţionarea metabolismului. De altfel, gustul lactatelor grase ne face să renunţăm la dulciuri şi produse de patiserie.

2. Iaurtul fără grăsimi ne face să ne "delectăm" cu carbohidraţi

Mâncând iaurt fără grăsimi ajungem să poftim biscuiţi, de exemplu. Un studiu realizat pe 120.000 de subiecţi, publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică a arătat că cei care mâncau lactate light, ajungeau să consume mult mai mulţi carbohidraţi simpli (prăjituri, foietaje, croissante), în timp ce persoanele care alegeau variantele cu grăsimi nu mai căutau calorii din alte surse.

3. Grăsimile oferă senzaţia de saţietate mult mai rapid

Consumând grăsimi va simţiţi satul mai repede şi pentru mai mult timp, în timp ce variantele light va lasă chiar mai flamand la câteva ore după ce aţi terminat de mâncat. Acesta este principalul motiv pentru care dietele sărace în grăsimi nu funcţionează.

Sursa: bzi.ro

 

 

 

Mai multe articole despre:
sănătate dietă lactate fără grăsimi