MENIU

Performanţe pentru olimpicii români. Şase medalii la Matematică şi opt la Fizică

<p>Performanţe pentru olimpicii rom&acirc;ni. Şase medalii la Matematică şi opt la Fizică</p>

Lotul olimpic de matematică al României a câştigat şase medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz) la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 5-9 mai, la Tirana.

„Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în palmares 6 medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz) la a XXXIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 5-9 mai, la Tirana. În clasamentul pe medalii, elevii români s-au clasat pe locul al doilea”, se arată într-un comunicat de presă.

Medaliile de aur au fost cucerite de Mircea Ciprian Bonciocat, elevă la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, care a obţinut şi punctajul maxim, şi Teodor-Andrei Andronache de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au revenit lui Tudor Plopeanu, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi lui Ovidiu Neculai Avădanei de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi. Nu în ultimul rând, Raluca-Ioana Cobzaru şi Alexandru Pascadi, ambii elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliaţi cu bronz.

Lotul României a fost coordonat de conf. dr. Cătălin Gherghe de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Matematică şi Informatică, de prof. Marius Mîinea de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti şi de lector univ. dr. Mihai Chiş de la Universitatea de Vest din Timişoara, care a fost observator în juriul olimpiadei.

„La ediţia 2016 a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 19 ţări (11 cu statut permanent şi 8 cu statut de invitat). Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute”, se mai arată în sursa citată, conform Mediafax. 

Elevii români au obţinut opt medalii, dintre care două de aur, două de argint şi patru de bronz, la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia, care a avut loc în Hong Kong, în perioada 1-9 mai, unde elevii români au fost invitaţi speciali.

Olimpicii români au obţinut opt medalii (două de aur, două de argint şi patru de bronz), la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia, care a avut loc în Hong Kong, în perioada 1-9 mai, unde elevii români au fost invitaţi speciali.

„Premiaţi în 2014 cu argint şi în 2015 cu aur, Dan Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu au cucerit încă o dată cele mai preţioase distincţii. Medaliile de argint au fost obţinute de Robert Iulian Răveanu şi Andrei Cătălin Răduc, acesta din urmă egalându-şi rezultatul de anul trecut. Şi-au trecut în palmares medalii de bronz Anca Drăgulescu, Ovidiu Mihai Popa (menţiune, în 2015), Răzvan Radu şi Gabriel Dănuţ Buică. Toţi componenţii echipei sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti”, se arată în sursa citată.

Competiţia este destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spaţiu care participă ca urmare a recunoaşterii şi aprecierii rezultatelor înregistrate an de an la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Mai multe articole despre:
medalii fizică matematică olimpici olimpiade