MENIU

PERCHEZIŢII la firme din trustul Mediapro. Prejudiciul din dosar este de cinci milioane de euro

Poliţiştii fac, marţi, 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro. Printre companiile suspectate se află şi firme din trustul Mediapro sau ale fostului boss al Pro TV, Adrian Sârbu, anunţă Realitatea TV.

UPDATE: PRO TV SA nu e vizată de investigaţia Parchetului, iar la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie, se arată într-un comunicat al companiei, care precizează ca va "acţiona în consecinţă", dacă numele sau activitatea îi vor fi asociate cu această anchetă.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat în această dimineaţă că efectuează cercetări într-un dosar ce vizează activitatea a 28 de societăţi comerciale şi persoane fizice care au legătură cu industria media şi cinematografia. Cauza are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,4 milioane de lei şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei. Menţionăm că PRO TV SA nu este cercetată în această investigaţie a parchetului bucureştean şi că la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie", menţionează comunicatul.

Conform PRO TV SA, investigaţia la care face referire Parchetul are drept obiect relaţii comerciale pe care firmele vizate, societăţi comerciale din toată industria media, le-au avut din anul 2009.

UPDATE: Parchetul Tribunalului Bucureşti precizează, într-un comunicat de presă, că percheziţiile făcute marţi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală, nu vizează locuinţa lui Adrian Sârbu şi nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

"Urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi în vederea unei corecte informări, facem precizarea că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului Sârbu Adrian şi nici sediul Pro TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopoescu, nr. 109, sectorul 2", arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, în comunicatul de presă.

UPDATE: Adrian Sârbu declară că "nu sunt reale" informaţiile privind investigarea sa pentru evaziune fiscală şi derularea unor percheziţii la locuinţa sa difuzate de RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri, despre care spune că “îşi doresc faima Radio Erevan”

"RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri au informat opinia publică marţi că aş fi investigat pentru evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că la locuinţa mea se fac percheziţii”, a declarat Adrian Sârbu, care a calificat drept "nereale" aceste informaţii.

"Fiind acasă la ora difuzării informaţilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întâlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutându-i în toată casa şi negăsindu-i, a trebuit să accept că suntem în 1 aprilie şi că RTV, B1 şi alţii îşi doresc faima pe care şi-a dobândit-o în anii comunismului fictivul Radio Erevan”, a mai spus Adrian Sârbu.

UPDATE: Mai multe echipaje de Poliţie au ajuns la studiourile MEDIAPRO pentru a ridica mai multe documente. Fiecare maşină care intră este controlată de oamenii legii.

Potrivit Realitatea TV sunt patru societăţi din cadrul trustului MediaPro, dar şi firme ale fostului şef al Pro TV, Adrian Sârbu.

Prejudicii de cinci milioane de euro

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis marţi, poliţiştii au facut 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În această cauză, 30 de societăți comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile.