MENIU

Percheziții la Focșani într-un dosar de înșelăciune de 840.000 de euro. O mare bancă este vizată

Foto/Arhivă/Inquam

Poliția desfășoară percheziții la Focșani, într-un dosar de înșelăciune care a provocat un prejudiciu de 840.000 de euro. Vizată este și o cunoscută bancă de la noi din țară.

Acțiunile vizează atât domiciliul unui bărbat(Radu Costel), cât și sediul firmei sale(Radu Macchine SRL), suspectată de implicare într-o escrocherie financiară care a provocat un prejudiciu de 840.000 de euro. Surse judiciare informează că bărbatul urmează să fie adus la sediul IPJ Ilfov pentru audieri, în jurul orei 15:00.

Potrivit documentelor depuse de către UniCredit la dosarul penal, se pare că instituția financiară a fost implicată într-un mod nefast într-un joc de înșelăciune și corupție. Documentele indică faptul că UniCredit a primit un document de la administratorul Radu Macchine SRL, Radu Costel, care atestă un contract de vânzare-cumpărare pentru un bun deja vândut, în ciuda faptului că o altă persoană fusese deja prejudiciată prin intermediul unui contract de leasing.

 UniCredit Leasing a oferit un contract de leasing unei societăți comerciale pentru un bun care deja fusese vândut  pentru compania Crusher Echipamente S.R.L. de către Radu Macchine SRL, tot prin contract de leasing la compania UniCredit Leasing. Această acțiune ar fi avut loc chiar în ciuda faptului că bunul în discuție figura ca fiind deja vândut de către firma lui Radu Costel, prin intermediul rețelei de anunțuri OLX.

Această descoperire zguduie fundamentul încrederea în instituțiile financiare și ridică semne de întrebare cu privire la practicile de afaceri din acest sector. Autoritățile sunt hotărâte să facă lumină în acest caz și să îi aducă în fața justiției pe cei responsabili de acest comportament ilegal și nedrept, scrie ziarul Puterea.