MENIU

Percheziţii de amploare în media. Descinderi la 35 de firme, pe filiera Mediafax Group

Percheziţii de amploare luni dimineaţă într-un dosar desprins din dosarul "Mediafax". Sunt vizate 35 de firme cu activităţi de tip media, transmite Realitatea TV.

Poliţiştii încearcă destructurarea unui circuit evazionist în care statul ar fi fost prejudiciat cu peste 12 milioane lei. Sunt vizate 35 de firme cu implicare în ,,activitaţi de media", acuzate de evaziune fiscală şi rambursări ilegale de TVA.

Dosarul este disjuns din dosarul grupului de presă Mediafax.

Luni dimineaţă, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară o operaţiune ce vizează destructurarea unei reţele infracţionale, specializate în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi rambursare ilegală de T.V.A., se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Sunt efectuate 9 percheziţii pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. La activitățile desfășurate de polițiștii de investigarea criminalităţii economice participă și luptători din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R. şi specialişti criminalişti.

Sârbu se apără: Angajaţii sunt vinovaţi! Judecătorii nu cred că-şi consulta firma cu 4500 lei/ora

Din investigații a reieșit că, în circuitul infracţional sunt implicate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în ,,activitaţi de media", ai căror reprezentanți ar fi obţinut, fară drept, bani, prin rambursare ilegală a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor la bugetul general consolidat al statului. Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în perioada aprilie 2012 - martie 2014.

Prejudiciul estimat este de 12.300.000 de lei.

Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere a persoanelor la audieri, în urma probatoriului administrat urmând a fi dispuse măsurile care se impun.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie.

Sârbu: Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghiță. Scopul este distrugerea Mediafax

Dosarul Mediafax
 
La 4 februarie, Adrian Sârbu a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare.
 
Scandalul a explodat la sfârşitul anului trecut, când mai multe persoane cu putere de decizie din cadrul Mediafax Group au fost reţinute şi, ulterior, arestate preventiv, după ce au fost acuzate de spălare de bani sau de evaziune fiscală.
 
Procurorii au arătat că Mediafax Group folosea terţe firme pentru plata parţială a angajaţilor pe drepturi de autor. Respectivele firme acumulau datorii în cascadă, ajungând în incapacitatea să plătească taxe şi impozite, potrivit Adevarul.ro.
 
Trei dintre cei cinci reţinuţi în decembrie au primit mandate de arestare preventivă: Roxana Dorina Grigoruţă, Sorin Dinu şi avocatul Dragoş Chiş. Potrivit procurorilor, prejudiciul total produs bugetului de stat prin operaţiuni fictive se ridică la circa 3,5 milioane de euro.
 
Pentru recuperarea prejudiciului, ANAF a blocat conturile trustului de presă. Din acest motiv, la sfârşitul lui noiembrie 2014, Mediafax Group şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti, solicitarea fiind admisă la începutul anului în curs.

Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, puşi sub acuzare în dosarul BRD

Adrian Sârbu, patronul grupului Mediafax, şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu au fost puşi sub acuzare, săptămâna trecută, de DIICOT, în dosarul BRD. Cei doi sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani, informează Realitatea TV.

Sorin Rosca Stanescu si Adrian Sarbu s-au prezentat, vineri dimineata, la DIICOT, unde au fost audiati intr-un nou dosar in care cei doi sunt cercetati pentru ca ar fi luat credite folosind acte false.

Creditele ar fi fost luate de la BRD in 2008. Patronul media Adrian Sarbu ar fi luat un credit de la BRD de 4 milioane de dolari si ar fi girat pentru suma cu un contract de management incheiat cu un grup de presa international, scrie hotnews.ro.

Fostul senator Sorin Rosca Staneascu ar fi contractat un credit pentru investitii de trei miliioane de euro. Ratele nu au fost achitate, iar garantiile depuse au fost insuficiente pentru ca banca sa poata recupera banii.