MENIU

Percheziții de amploare într-un dosar de înșelăciune! Peste 100 de polițiști au acționat

Polițiștii din Buzău au efectuat joi, 3 martie, 32 de percheziții la persoane bănuite că ar fi achiziționat produse electrocsnice în valoare de 240.000 de lei, folosindu-se de adeverințe de salariu false. Trei persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă.

"La data de 2 martie a.c., peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Buzău au efectuat 32 de percheziții, pe raza municipiului Râmnicu Sărat, la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri și uz de fals", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

Din cercetări a reieșit faptul că, în luna octombrie 2014, peste 30 de persoane, folosindu–se de adeverințe de salariu false, ar fi achiziționat produse electrocasnice în valoare de 240.000 de lei, fără a achita ratele aferente acestor bunuri.

În urma activităților desfășurate, au fost indisponibilizate bunuri electrocasnice și documente, fiind conduse la audieri 20 de persoane.

Față de trei dintre acestea, cu vârste cuprinse între 28 și 35 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, cu propunere de arestare preventivă.

 

Mai multe articole despre:
poliţie percheziţii