MENIU

Percheziții de amploare ale DIICOT la un post de Poliție și la Protecția Consumatorilor din Vaslui

Nouăsprezece percheziţii s-au desfăşurat, marţi, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale şi ale unor instituţii publice din judeţul Vaslui, respectiv sediul Postului de Poliţie Zorleni şi Protecţia Consumatorilor, într-un caz de contrabandă de ţigări.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliile a 11 persoane fizice, la şase societăţile comerciale ,precum şi la sediul a două instituţii publice din judeţul Vaslui, respectiv sediul Postului de Poliţie Zorleni şi Protecţia Consumatorilor. 

Acţiunea procurorilor a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013 - 2016, pe raza judeţului Vaslui s-a constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop desfăşurarea, în mod constant, de activităţi de primire, deţinere, transportare şi, ulterior, de vânzare de ţigări aduse din Republica Moldova, membrii grupului cunoscând că acestea provin din contrabandă. În urma percheziţiilor efectuate, au fost găsite şi ridicate suma de 84.222 şi 16.220 de ţigări provenite din activitatea de contrabandă”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii, marţi, de DIICOT.

Pe lângă confiscarea unor sume de bani şi a pachetelor de ţigări de contrabandă, procurorii DIICOT au condus la sediul direcţiei opt persoane în vederea audierilor şi dispunerea unor eventuale măsuri preventive.

Mai multe articole despre:
Vaslui DIICOT percheziţii