MENIU

Pedepse REDUSE în cazul hoților de lux din Timișoara. Câți ani de închisoare a primit liderul grupării

Închisoare

Au fost pronunțate sentințele finale în dosarul hoților de lux din Timișoara. Pedepsele liderilor grupării au fost însă reduse chiar și cu cinci ani. Gruparea a spart peste 300 de vile, dar și 126 de sedii de firme. Printre cei prădați a fost și fostul șef al Finanțelor Publice din Oțelu Roșu din casa căuia au furat un seif în care erau 1,7 milioane lei. 

Inițial, în acest dosar, Tribunalul Timi;oara a hotărât  îi trimită în judecată pe majoritatea liderilor grupăriiaplicând pedepse de 70 de ani de închisoare. Acum s-au decis pedepse ceva mai blânde.
 
Liderului grupării, spre exemplu, i-a fost micșorată pedeapsa de la 19 la 14 ani. Unui alt mebru al grupării i-a fost redusă pedeapsa de la 13 la 11 ani.
 
Gruparea a fost acuzată de comiterea mai multor spargeri în Timiș sau Caraș Severin, hoții vizând ”ținte” despre care aveau informații că au sume importante de bani în casă.

„Cei în cauza au acționat în locuri unde erau depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrând prin efracție și sustrăgând seifurile în care erau depozitați banii sau bunurile de valoare. Membrii grupării obișnuiau să dezafecteze, în prealabil, sistemele de alarmă ale locurilor, existând și situații când ar fi pătruns în acele locuri din spații învecinate", informa IPJ Timișoara.