MENIU

Patroana firmei care a vândut artificiile din Colectiv, ţeapă de 1,3 milioane de lei

<p>Patroana firmei care a v&acirc;ndut artificiile din Colectiv, ţeapă de 1,3 milioane de lei</p>

Dana Niţă, patroana firmei care a vândut artificiile din Clubul Colectiv, a tras o ţeapă de aproape 1,3 milioane de lei cu o altă societate, pe care a băgat-o direct în faliment, în 2011. Potrivit supervizor.ro, bunurile firmei - printre care baloane şi artificii - au fost scoase fără succes la licitaţie. Până la urmă au fost vândute o maşină şi câteva dintre dotările firmei cu 5.000 de lei. Evident, creditorii au rămas doar cu paguba, pentru că sumele încasate nu au acoperit nici măcar contravaloarea procedurii. 

O altă firmă deţinută de Dana Niţă, patroana societăţii care a vândut artificiile din Clubul Colectiv, a fost băgată direct în faliment în 12 iulie 2011. Timp de trei ani, lichidatorul judiciar a organizat licitaţii inutile pentru vânzarea a aproape zece mii de artificii, ceva mobilier de firmă şi un autoturism Fiat Doblo Malibu. În cele din urmă, a fost vândută maşina cu 3.765 de lei şi câteva bunuri - mobilier, un aparat de aer condiţionat, un calculator şi un laptop - toate cu numai 1.500 lei.

Creditorii nu au primit niciun leu, reiese din planul de distribuire, deoarece banii încasaţi nu au acoperit nici măcar un sfert din cheltuielile cu procedura. Masa credală neacoperită, adică ţeapa, este de aproape 1,3 milioane de lei. Însăşi patroana Daniela Niţă s-a înscris la masa credală, cu cea mai mare datorie de recuperat, de 783 de mii de lei, echivalentul a 174.000 de euro. Site-ul supervizor.ro notează faptul că este greu de crezut că patroana firmei falite a avut în acte venituri lunare care să acopere un astfel de împrumut acordat propriei firme, chiar dacă este vorba despre o perioadă de zece ani, şi sugerează că ar fi utilă o verificare din partea ANAF.

Firma care a vândut artificiile către Clubul Colectiv, Golden Ideas Fireworks, deţinută în proporţie de 80% de aceeaşi Daniela Niţă, a trecut de la pierderi la profit în 2013, dar avea datorii de peste un milion de lei.