MENIU

Patriarhia Română a venit în ajutorul persoanelor afectate de inundații. Ce pune la dispoziția celor care și-au pierdut agoniseala de o viață

Patriarhia Română a venit în ajutorul persoanelor afectate de inundații

În urma recentelor inundații devastatoare care au afectat comunități întregi din România, Patriarhia Română a demarat o serie de acțiuni umanitare menite să aducă ajutor celor care și-au văzut agoniseala de o viață luată de furia apelor. Conștientă de impactul profund pe care aceste calamități îl au asupra vieților oamenilor, Biserica Ortodoxă Română s-a mobilizat rapid pentru a oferi sprijin material. Astfel, prin organizațiile sale caritabile și prin implicarea activă a comunităților locale, Patriarhia își reafirmă angajamentul de a fi alături de cei în suferință, oferind nu doar resurse necesare, ci și un mesaj de speranță și solidaritate într-un moment de mare încercare.

Persoanele afectate de inundații în județul Galați au primit un sprijin financiar în valoare de 100.000 de lei, din Fondul Filantropia al Patriarhiei Române. Întreaga sumă a fost virată încă din data de 14 septembrie în contul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, eparhie în care se află localitățile care au suferit cel mai mult din cauza inundațiilor.

De asemenea, în următoarele două săptămâni, se va desfășura o colectă la nivelul tuturor unităților de cult (parohii și mănăstiri) din Arhiepiscopia Bucureștilor, toate fondurile urmând a fi virate eparhiilor afectate, în vederea ajutorării sinistraților, a informat biroul de presă a Patriarhiei Române.

Marcel Boloș a prezentat, la cererea lui Nicolae Ciuca, proiectul de reindustrializare a României