MENIU

A mâncat câteva păstăi crude de fasole verde şi a păţit ceva ciudat. Nu face şi tu această greşeală!

Mai ţineţi minte fasolea cu păstăi mov? Acum s-a aflat adevărul. Ce este, de fapt!

Fasolea verde face parte din categoria legumelor, iar fasolea boabe din grupa leguminoaselor, fiind surse bune de proteine, la fel ca şi carnea sau ouăle.

Păstăile de fasole pot avea culoarea verde sau galben deschis. Fasolea verde are un conţinut caloric redus, fiind o sursă bună de vitamina C, folat, potasiu şi fibre.

Fibrele conţinute (celuloza) par să aibă un rol în prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Fasolea verde trebuie consumată doar gătită – fiartă sau la aburi – întrucât, în stare crudă, din cauza conţinutului crescut de lectine, are poitenţial toxic, cauzând alergii şi absorbţie proastă, potrivit „Abecedarului de nutriţie“.

Fasolea boabe este considerată o sursă bună de proteine. Pe lângă proteine mai conţine carbohidraţi şi fibre alimentare. Avantajul mare este că aportul de proteine nu este însoţit de aportul de lipide, procentajul de substanţe nutritive fiind: glucide -73%; lipide 3% şi proteine 24%. Conţin, de asemenea, potasiu, calciu, vitamina C, vitamina B6, carotenoizi, vitamina E şi folaţi.

Proteinele conţinute în fasolea boabe sunt însă de calitate inferioară, neavând toţi aminoacizi esenţiali în compoziţie.

Sursa: Adevărul

Mai multe articole despre:
sănătate