MENIU

Pasajul de la Apărătorii Patriei va transforma total zona de sud a Capitalei - FOTO

După succesul înregistrat cu Pasajul “Europa Unită”, un nou proiect major al Administrației Sectorului 4, condusă de primarul Daniel Băluță, este pe cale să transforme zona de sud a Bucureștiului: construcția celui de-al doilea pasaj rutier suprateran. Construit în zona Apărătorii Patriei, unde recent a fost inaugurat singurul patinoar din Bucureşti, acesta va fluidiza semnificativ traficul din sudul Capitalei și va reprezenta un pas înainte în modernizarea urbană a Sectorului 4.

 Situat într-o zonă intens circulată, noul pasaj suprateran va avea o lungime de 860 de metri și două benzi pe sens. Va traversa Şoseaua Berceni, dinspre str. Turnu Măgurele spre str. Sergent Ion Iriceanu și va veni în continuarea Pasajului “Europa Unită”, care a fost dat în folosință astă iarnă. Acest nou proiect va conecta eficient zonele principale de circulație, reducând aglomerația și scurtând timpii de deplasare.

Pe lângă reducerea ambuteiajelor și fluidizarea circulației, pasajul suprateran va contribui la îmbunătățirea calității aerului și la diminuarea poluării sonore, oferind în același timp siguranță sporită pentru pietoni și șoferi.

Un alt aspect esențial al acestui proiect este transformarea zonei din jurul Pasajului de la Apărătorii Patriei. Această arie va beneficia de un proces amplu de reamenajare, ce include crearea unor spații verzi extinse. Angajații de la “Totul Verde” vor transforma zona într-o adevărată oază de verdeață. Arborii, plantele ornamentale, spaţiile verzi și zonele de relaxare vor face ca acest perimetru să devină nu doar un nod rutier important, ci și un spațiu plăcut pentru locuitori și vizitatori.

 

Mai multe articole despre:
aparatorii patriei