MENIU

Parteneriatul civil între persoanele de același sex, legalizat în Muntenegru

Legea care permite parteneriatul civil între persoanele de același sex a fost adoptată cu 42 de voturi ,,pentru” și cinci ,,împotrivă”. Președintele Milo Djukanovic a salutat votul din Parlament și l-a apreciat ca fiind ,,un pas către familia democrațiilor cele mai dezvoltate”.

"Prin adoptarea legii privind parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, Muntenegru reglementează pentru prima dată drepturi legale pentru cupluri de acelaşi sex", a scris președintele Muntenegrului pe Twitter.

Prima paradă gay din țară a avut loc în urma cu şapte ani și a fost însoţită de violenţe. Ulterior însă, ediţiile evenimentului s-au desfăşurat în mod paşnic, notează Agerpres.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQ a salutat adoptarea legii, despre care a spus că este ,,o mare victorie" şi ,,un pas către libertatea tuturor cetăţenilor”. Demersul legislativ a fost apreciat și de ambasadoarea Statelor Unite la Podgorica, Judy Rising Reinke, care l-a catalogat drept "un pas important înainte către egalitate şi toleranţă pentru toţi", adăugând că este "o încununare a Pride Month”.

Mai multe articole despre:
lgbtq muntenegru parteneriat civil