MENIU

Parchetul Militar investighează sesizările privind căderea dronelor rusești pe teritoriul României

Parchetul Militar desfășoară o anchetă cu privire la sesizările legate de căderea unor drone sau fragmente de drone rusești pe teritoriul României, în apropierea graniței cu Ucraina. Aceste incidente sunt analizate în cadrul unui dosar deschis încă din 2022, ce vizează agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit comunicatului transmis de Parchetul Militar, sesizările menționate „fac obiectul cercetărilor într-un dosar înregistrat pe rolul Secției Parchetelor Militare, în cauză fiind începută urmărirea penală in rem cu privire la infracțiuni contra umanității”. Această formulare sugerează că investigațiile sunt în stadiul preliminar, fără a fi stabilit încă un vinovat.

Parchetul a confirmat pentru Europa Liberă că aceste cercetări sunt parte dintr-un dosar mai amplu, deschis la începutul războiului din Ucraina, care documentează acțiunile agresive ale Rusiei împotriva vecinului său. Această anchetă subliniază preocuparea autorităților române față de posibilele implicații ale conflictului din Ucraina asupra securității naționale, având în vedere că dronele sau părți din acestea au ajuns pe teritoriul României.

 

Mai multe articole despre:
drone parchet