MENIU

Parchetul General s-a autosesizat în urma declarațiilor antisemite și prolegionare ale Dianei Șoșoacă - SURSE

Diana Sosoaca la un protest anti-restrictii (arhiva)

 Parchetul General s-a autosesizat după declarațiile europarlamentarei, în care promovează curentul legionar și mesaje antisemnite, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea Plus.

Potrivit surselor citate, este vorba de încălcarea articolului 5 din OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Declarațiilor au fost făcute de către europarlamentar pe rețelele de socializare, chiar sâmbătă seară, când a aflat despre decizia CCR de a-i respinge candidatura la prezidențiale.

Ce prevede Articolul 5 din OUG 31:

"Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi."

Diana Șoșoacă, scoasă definitiv din cursa prezidențială. CCR a respins contestatia liderului SOS. Ce a decis în legătură cu contestațiile la adresa lui Marcel Ciolacu