MENIU

Papa Francisc ar urma să demisioneze - SURSE. Reuniune neobișnuită a cardinalilor

Papa Francisc are probleme de sănătate

O informație vehiculată în presă a strânit confuzie în lumea catolică. Papa Francisc ar putea demisiona după ce a amânat o călătorie în Africa și a anunțat o reuniune neobișnuită a cardinalilor, relatează publicația Daily Mail.

Măcinat de dureri la genunchi și nevoit să folosească un scaun cu rotile în ultimele săptămâni, suveranul pontif în vârstă de 85 de ani a amânat săptămâna trecută o călătorie în luna iulie în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud.

 

De asemenea, el a anunțat o decizie neobișnuită de a organiza un consistoriu pentru a numi noi cardinali în timpul unei luni de vacanță la Vatican și a organizat întâlniri pentru a se asigura că reformele sale rămân intacte.

Consistoriul extraordinar va avea loc pe 27 august, pentru a forma 21 de noi cardinali - dintre care 16 vor avea sub 80 de ani, fiind astfel eligibili pentru a-și alege succesorul într-un viitor conclav.

Mișcările au declanșat speculații intense cu privire la planurile de viitor ale Suvernaului Pontif, inclusiv cea mai radicală variantă, aceea a demisiei.

Demisia unui papă era cândva aproape de neconceput până când Benedict al XVI-lea a renunțat la domnia sa în 2013, invocând sănătatea sa fizică și mentală în declin.