MENIU

Până acum ai fiert pastele total GREŞIT! Iată modalitatea corectă şi mult mai rapidă

De fiecare dată când fierbi pastele se lipesc între ele sau se ard pe margini? Specialiştii ne recomandă cea mai bună metodă de a fierbe pastele şi nu este deloc cea pe care o foloseai până acum.

Dacă până acum obişnuiai să pui apă la fiert într-o oală adâncă, să adaugi puţină sare şi ulei astfel încât să nu se lipească între ele, bucătarii chef ne anunţă că această procedură nu este una dintre cele mai fericite.

Potrivit specialiștilor, altă este modalitatea corectă pentru a fierbe pastele de orice fel. În plus, dacă urmezi tehnică descrisă în continuare, paștele vor fi gătite mai repede și obții și un lichid bun de folosit la prepararea sosurilor.

În primul rând, ai nevoie de o tigaie. Oricât ar părea de ciudat, urmează aceste instrucțiuni. Așadar, desfaci pachetul de spaghete și le așezi pe fundul tigăii. Apoi, torni un litru de apa rece peste ele. Apa rece nu le va permite să se lipsească între ele. Pornești focul și în câteva minute paștele s-au fiert.

Pe de o parte folosești mai puțină apa, deci reduci timpul în care această fierbe, pe de altă, folosind o tigaie, suprafața este mai mare, iar timpul de fierbere se reduce și mai mult. Economisești timp, apa, dar și combustibil.