MENIU

Orban: Nu există o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor în rândul copiilor, după deschiderea școlilor

Orban: Nu există o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor în rândul copiilor după deschiderea școlilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că procentul elevilor infectați cu noul coronavirus este de 6,3% din total, ceea ce nu reprezintă o creștere semnificativă pe această categorie de vârstă. 

"În ceea ce privește numărul de cazuri pe populația școlară, chiar cu școlile suspendate sau cu copii în vacanță, numărul de cazuri ca procent a fost în jur de 6,3% pe populație școlară. Deocamdată, pe evaluările noastre, nu există o creștere semnificativă a procentului de îmbolnăviri pe această categorie de vârstă," a afirmat Orban.

"În primele două săptămâni e greu să ai o evaluare a răspândirii datorate școlii și eu transmit mesajul ăsta: copilul este expus celui mai mic risc de infectare în cadrul școlii, în clasă, sub supravegherea profesorului. Riscul de infectare a unui copil, adolescent este mai mare atunci când este liber și când interacționează fără supravegherea unui adult. Nu se poate face încă o evaluare. Multe din cazurile care au apărut au apărut mai degrabă ca urmare a unei contractări a virusului, nu neaparat în școală," a mai precizat Orban, la finalul videoconferinție cu prefecții.

Mai multe articole despre:
orban scoli virus covid