MENIU

Oprescu, despre DESZĂPEZIREA ÎN CAPITALĂ: "S-a lucrat toată noaptea! Ne ocupăm de străzile laterale"

Oprescu a cerut să fie deszăpezite străzile laterale

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat luni să fie deszăpezite străzile laterale, precum și stațiile de tramvai, troleibuz și autobuz.

"S-a lucrat toată noaptea. Rugămintea mea e astăzi să ne apucăm și să ne ocupăm de străzile laterale. (...) Am să vă rog să vă ocupați de capetele de linie, de stațiile de tramvai, de cele de troleibuz, autobuz, în așa fel încât să putem să le curățăm, pentru că au mai rămas foarte multe care încă mai sunt acoperite de zăpadă", a declarat Oprescu la comandamentul de iarnă convocat la Primăria Capitalei. El a precizat că se circulă în condiții de iarnă în București, scrie Agerpres.

"Mai există artere unde s-au format poduri de gheață ce au rezistat tratamentului cu material antiderapant și pe care încercăm să le eliminăm luni. Autobuzele, troleibuzele, tramvaiele circulă pe toate traseele după un program corespunzător unei zile de lucru. (...) în zona rampelor, pantelor, podurilor, pasajelor s-a acționat cu precădere prin împrăștierea de material antiderapant, pe timpul nopții operatorii au acționat cu 347 de utilaje și 459 de operatori, după cum urmează — în sectorul 1 cu 72 de utilaje, 246 operatori, în sectorul 2 cu 82 de utilaje, 40 operatori, în sectorul 3 cu 57 de utilaje, 24 de operatori, în sectorul 4 cu 51 de utilaje, 36 de operatori, în sectorul 5 cu 34 de utilaje 70 de operatori, în sectorul 6 cu 51 utilaje și 43 de operatori", a spus edilul general.

Potrivit lui Oprescu, la dispeceratul Poliției Locale a municipiului București au fost primite 21 de sesizări privind artere cu circulație îngreunată și necesitatea intervenției utilajelor de deszăpezire.

În ceea ce privește RATB, Oprescu a menționat că 32 de vehicule speciale de intervenție, autoturnuri și remorchere sunt poziționate în posturi fixe astfel încât să poată remedia problemele apărute.

"În cele trei adăposturi sociale se află 524 de persoane — 113 la Berceni, 13 la Viilor, 398 la Pallady", a declarat în altă ordine de idei edilul general.

El a informat că luni se vor organiza trei puncte mobile și zece puncte fixe de distribuție ceai cald și supă în mai multe zone — Foișor, Dristor, Calea Șerban Vodă, Maximilian Popper, Nerva Traian, Griviței, Ferentari, Agricultori, Viilor și Mitropolit Filaret.

"Administrația Spitalelor continuă degajarea căilor de acces în incinta unităților medicale, majoritatea au intrările și ieșirile fluente. La Serviciul de ambulanță s-au înregistrat 477 de chemări, dintre care urgențe 283, cinci persoane căzute în stradă, 15 fracturi, 6 traumatisme prin cădere, șapte lipotimii în loc public. A fost o singură ambulanță blocată în sectorul 4 care cu sprijinul ISU a putut fi deblocată", a adăugat Oprescu.