Oprescu, audiat ca martor la Parchetul Capitalei, într-un dosar privind avize de construire ilegale
Fostul primar al Capitalei a fost audiat, joi, la Parchetul Tribunalului Bucureşti, în calitate de martor într-un dosar legat de avize de construire care ar fi fost date ilegal.
Sorin Oprescu a declarat, la intrarea în sediul Parchetului Tribunalului Bucureşti, că a fost chemat în calitate de martor, dar nu ştie în ce dosar, precizând că va da mai multe informaţii după ce discută cu procurorii. Sorin Oprescu a fost audiat la Parchet aproximativ o oră, iar la plecare nu a mai ieşit pe aceeaşi uşă.
Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Sorin Oprescu a fost chemat să dea declaraţii în calitate de martor într-un dosar privind avize de construire care ar fi fost acordate ilegal.
Sorin Oprescu este judecat, de Tribunalul Bucureşti, într-un dosar de corupţie, alături de foşti angajaţi ai Primăriei Capitalei, printre care fostul şef de la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Cornel Bogdan Popa, şi de oameni de afaceri.
Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de Bogdan Popa, care avea ca scop darea şi luarea de mită din sume provenite din bugetul municipalităţii.
Oprescu a fost dus la DNA în 5 septembrie 2015, după ce ar fi primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa.
"La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Popa Bogdan Cornel şi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăţi comerciale (denunţători în cauză), în legătură cu un contract de execuţii lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Prin această conduită, Primarul al Municipiului Bucureşti nu a făcut altceva decât să “ valideze” activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii Stanca Cristian şi Popa Bogdan Cornel, dar şi menţinerea acestuia din urmă în funcţia de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilităţii numirii sale ca director la A.L.P.A.B., deşi ştia că acesta comite infracţiuni de corupţie", au scris procurorii în rechizitoriu.