MENIU

Oprea: ”În scurt timp voi renunța la imunitate - până la alegeri”

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunțat, miercuri, că va renunța la imunitatea parlamentară până la alegerile din această iarnă, în contextul în care în urmă cu câteva zile colegii senatori l-au scăpat de urmărirea penală pentru ucidere din culpă - în dosarul accidentului în care a murit polițistul Bogdan Gigină - , respingând cererea DNA de ridicare a imunității.    

Oprea a fost întrebat, la o emisiune TV, dacă va renunța la imunitate pentru a merge în fața judecătorului care să stabilească dacă este sau nu vinovat în cazul accidentului în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în timp ce însoțea coloana sa oficială. "Ancheta s-a făcut, este la DNA, sunt convins că în scurt timp voi renunța la această imunitate până la alegeri", a răspuns Oprea, precizând că nu a cerut "sub nicio formă" motociclist pentru coloana oficială pe acea vreme.

Totodată, Oprea a mai subliniat că niciodată nu a cerut Poliției Rutiere să aibă însoțitor de acest fel nici scris și nici verbal.

DNA a cerut aviz Senatului pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă. Potrivit procurorilor, din probele de la dosar ar rezulta indicii că Oprea, pe atunci ministru de Interne, a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere, încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor.

Polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în octombrie 2015, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce însoțea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Gigină circula cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, noaptea, pe ploaie, pentru a deschide drumul mașinii în care se afla fostul ministru de Interne. 

Mai multe articole despre:
Oprea gigina