MENIU

Operațiunea "Corveta Multirol": Ambasada Romaniei la Canberra i-a avertizat pe Meleșcanu și Fifor

Continua seria dezvaluirilor despre faptele de coruptie deosebit de grave si despre scandalurile internationale in care este implicata firma Naval Group, cea care in asociere cu Santierul Naval Constanta a participat la licitatia corvetelor multirol, si despre care exista suspiciuni, semnalate mai ales de MApN, in ciuda ministrului Gabriel Les care s-a antepronuntat in favoarea companiei din Franta, angajata in actiuni periculoase de atingere a sigurantei Nationale. Azi vom prezenta, intre altele si cazul de achizitii din Australia, dar si avertismentul Ambasadei Romaniei de la Canberra.

Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, este implicat intr-o afacere dubioasa in privinta achizitiei de armament. Principalul consilier al premierului si amic apropiat al acestuia, David Gazard, a avut un profit de 50 de milioane de dolari de pe urma contractului pe care Australia l-a semnat cu statul francez, care detine santierul "Naval Group", aceeasi entitate economica asociata in Romania cu Santierul Naval Constanta, care a participat la licitatia corvetelor multirol si care este acuzata international de fapte de coruptie deosebit de grave.

Spaga australiana

Naval Group se afla in continuare sub investigare in Franta si in Malayesia pentru ca a mituit un fost conducator politic, Najib Razak, apropiat de premierul local, cu suma de 128 milioane de dolari, in baza unui contract cu submarine Scorpene.

In plus, Naval Group se afla sub aceleasi suspiciuni de mita in afacerea submarinelor din Pakistan, Agosta Bravo, despre care am scris in episodul precedent.

Citeste continuarea pe ziuanews.ro

Mai multe articole despre:
Corveta Multirol