OMS face presiuni asupra țărilor membre să semneze rapid Tratatul Împotriva Pandemiilor. "O nouă amenințare va apărea”
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un apel "urgent" pentru ca țările din întreaga lume să semneze până în luna mai "Acordul împotriva pandemiilor"
Într-un comunicat de presă din 20 martie, OMS a solicitat "progrese accelerate" din partea țărilor care aderă la tratatul propus de ei, Acordul privind pandemiile, despre care criticii, cum ar fi deputatul conservator Leslyn Lewis, au avertizat că ar oferi OMS o putere sporită asupra Canadei în cazul unei alte "pandemii" sau a altor așa-zise urgențe.
"Facem apel la liderii din toate țările să își intensifice eforturile și să asigure un acord eficient privind pandemia până în luna mai", se arată într-o scrisoare comună a unor personalități politice de profil înalt. "O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți pentru ea", a avertizat aceasta, cerând negociatorilor "să își dubleze eforturile" pentru a respecta "termenul iminent" din mai 2024. De asemenea, scrisoarea a sfătuit țările să nu creadă "campania de dezinformare rău intenționată împotriva OMS".
Legea hărțuirii la locul de muncă, schimbări majore. Președintele Iohannis a promulgat modificările
"Acest efort global este amenințat de dezinformare", susținea aceasta. "Printre falsurile care circulă se numără acuzațiile conform cărora OMS intenționează să monitorizeze mișcările oamenilor prin pașapoarte digitale; că va înlătura suveranitatea națională a țărilor; și că va avea capacitatea de a desfășura trupe înarmate pentru a impune vaccinări obligatorii și închideri. Toate aceste afirmații sunt complet false și guvernele trebuie să lucreze pentru a le dezminți cu fapte clare", continuă scrisoarea."
În timp ce OMS susține că acordul nu va submina suveranitatea națională, în ianuarie, Lewis a dezvăluit că noile Regulamente Internaționale de Sănătate (IHR) conținute în propunere vor compromite suveranitatea Canadei, oferind organizației internaționale o putere sporită asupra canadienilor.
"Canada a consimțit la amendamentele la Regulamentul Internațional de Sănătate al OMS (IHR), ceea ce limitează timpul Canadei de a răspunde la alte amendamente, în ciuda faptului că mii de canadieni au semnat o petiție prin care își exprimau îngrijorarea", a avertizat ea.
Declarația din ianuarie a lui Lewis a urmat aprobării în octombrie a unei petiții prin care se cerea guvernului liberal condus de premierul Justin Trudeau să se retragă "urgent" din Organizația Națiunilor Unite și din subgrupul său, OMS, din cauza subminării de către aceste organizații a "suveranității" naționale și a "autonomiei personale" a cetățenilor.