MENIU

Ofițer MApN, prins în timp ce lua șpagă ca să angajeze o cunoștință la unitatea unde lucra

Angajat de la MApN, prins cu șpagă. Foto/Profimedia

Un maior de la o unitate militară din Capitală a fost pus sub control judiciar pentru că a luat mită 2.300 de euro de la o persoana pentru a o angaja în cadrul unității.

„Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, începând cu dată de 08 august 2024, față de inculpatul PINTEA MARIUS-ILIE, la dată faptei având gradul de maior și ocupând funcția de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicațîi și Tehnologia Informației – U.M. 01668 București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanță procurorilor militari se arată că, în cauza, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2023, inculpatul Pintea Marius-Ilie, în calitate de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 de Comunicații și Tehnologia Informației, ar fi primit în numerar suma de 2.300 de euro de la o persoană (suspect în cauza), pentru că acesta să-i faciliteze angajarea în cadrul unității militare respective pe un post de personal civil contractual.

Până în prezent persoană respectivă nu a fost angajată pe niciun post în cadrul unității militare unde își desfășoară activitatea inculpatul Pintea Marius-Ilie.

Inculpatului Pintea Marius-Ilie i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

– să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsură,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului Pintea Marius-Ilie i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsură controlului judiciar se poate înlocui cu măsură arestului la domiciliu sau măsură arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis DNA.

Mai multe articole despre:
angajat mapn spaga spaga 2300 euro