MENIU

Octavian Jurma: Vom avea peste 500.000 de români infectați pe săptămână, în realitate - Adevăratele cifre ale dezastrului nevaccinării

Jurma: Vom avea peste 500.000 de români infectați pe săptămână, în realitate / Foto: Profi Media

Cercetătorul Octavian Jurma susține că tendința infectărilor este ascendentă. El se așteaptă ca, în următoarele două săptămâni, să avem câte 100.000 de cazuri de infecții săptămânal, date oficiale, ceea ce, având în vedere că e detectat în medie un caz din 5, înseamnă că numărul real de infectări e de 500.000 pe săptămână.

"Știm din estimările oficiale și din puținele studii serologice care s-au făcut că noi detectăm în medie 1 din 5 cazuri, asta înseamnă că săptămâna trecută am avut 500.000 de cazuri în România și din păcate trendul este ascendent", a declarat Octavian Jurma, citat de g4media.ro.

"Deci avem cel puțin două săptămâni în care vom avea peste 100.000 de cazuri pe săptămână, înregistrate oficial, ceea ce înseamnă că vom avea pe săptămână peste 500.000 de români infectați, în realitate. Deci următoarele două săptămâni vor produce încă un milion de cazuri în România", a mai spus Jurma.