Occidentul recunoaște acum în unanimitate că Ucraina pierde războiul
După ce timp de aproape 2 ani conflictul în desfășurare din Ucraina a fost prezentat ca desfășurându-se în favoarea Occidentului colectiv, un potop brusc de confesiuni a început să acapareze ziarele occidentale, observând că Ucraina nu numai că pierde, dar susținătorii săi occidentali nu pot face mare lucru pentru a schimba această realitate.
Povestea despre câștigurile constante ale Ucrainei și spiritul de luptă indomptabil a fost acum înlocuită de realitatea pierderilor catastrofale ale Ucrainei (precum și a pierderilor teritoriale nete) și de un colaps constant al moralului trupelor.
Relatarea faptului că forțele rusești erau slab instruite și direcționate greșit, echipate cu cantități insuficiente de arme învechite și rezerve de muniție în scădere, acum a fost înlocuită cu mărturisiri că baza militară Rusia produce mai mult decât Statele Unite și Europa la un loc, că produce armament fie pe picior de egalitate cu omologii occidentali sau că rușii sunt chiar capabili să depășească pe deplin capacitățile occidentale.
Pierderile catastrofale ale Ucrainei30
Victimele ucrainene, în special după cinci luni întregi de operațiuni ofensive eșuate, sunt acum aproape imposibil de ascuns.
London Telegraph, în articolul său publicat în luna august a acestui an, a recunoscut: «Armata ucraineană nu are oameni să recruteze și timp să câștige»,
„Războiul din Ucraina este acum un război de uzură, desfășurat în condiții care favorizează din ce în ce mai mult Moscova. Kievul s-a confruntat până acum admirabil cu lipsa echipamentelor occidentale, dar lipsa forței de luptă– pe care trebuie să o înfrunte deja – s-ar putea dovedi fatală”.
Articolul mai precizează:
„Este un calcul dur, dar simplu: Kievului îi lipsesc oamenii. Surse americane au calculat că forțele lor armate au pierdut până la 70.000 de soldați în luptă și că au înregistrat alți 100.000 de răniți. Chiar dacă pierderile rusești sunt chiar mai mari, raportul favorizează totuși Moscova, în timp ce Ucraina se luptă să-și înlocuiască soldații cu o rezervă aparent inepuizabilă de recruți”.
Articolul prezintă o imagine sumbră a continuării operațiunilor militare ucrainene, care sunt aproape sigur nesustenabile.
Afirmația conform căreia «pierderile rusești sunt chiar mai mari» nu doar că este nefondată, dar este și contrazisă de alte surse occidentale.
Mediazona, o platformă media condusă de figuri ale opoziţiei ruse susţinute de guvernul SUA, a urmărit victimele rusești din februarie 2022, după rapoartele publice privind moartea soldaţilor ruşi.
Cifrele sale nu pot fi pe deplin verificate, dar în rare ocazii când Ministerul rus al Apărării a publicat numărul de victime rusești, ele au fost relativ aproape de revendicările Mediazona în comparație cu afirmațiile caricaturale de stat – Declarații ale Generalului Major Ucrainean – care, fără îndoială, sunt repetate de guvernele occidentale și organizațiile mass-media.
Un articol mai recent publicat de Business Insider la sfârșitul lunii octombrie, intitulat “Un oficial ucrainean spune că nu poate folosi în mod corespunzător echipamentul său occidental, deoarece are foarte puțini soldați rămași, potrivit raportului”, confirmă faptul că pierderile din Ucraina și criza forței de luptă care rezultă se înrăutățesc.
Articolul raportează:
„Un oficial ucrainean a declarat că armata ucraineană suferă de o penurie de forță de luptă care a împiedicat capacitatea sa de a folosi arme donate de vest, a raportat revista Time. De la începutul războiului, mai mulți oficiali ucraineni au acuzat dificultatea de a face față invaziei rusești din cauza livrării lente a aliaților lor”.
„Cu toate acestea, în raportul Time, o sursă anonimă identificată ca fiind un colaborator apropiat al președintelui Volodymyr Zelenskyy, a subliniat o altă problemă. ‘Nu mai avem oameni care să folosească armamentul primit’, a spus asistentul în legătură cu armele occidentale. Deși Ucraina nu oferă cifre publice, estimările occidentale sugerează că a suferit mai mult de 100.000 de victime”.
Citește continuarea pe solidnews.ro