MENIU

Obiceiurile care te împiedică să scapi de kilogramele în plus acumulate de sărbători

Foto arhivă

Există anumite obiceiuri care te împiedică să slăbești. Atunci când nu ești conștient de aceste lucruri, nu înțelegi de ce nu ai rezultate. Iată care sunt aceste obiceiuri care te împiedică să slăbești:

Dietele drastice

Cât de repede îți dorești să scapi de kilogramele acumulate de sărbători? “Ieri”, ar fi răspunsul tău, dacă s-ar putea. Acestea fiind spuse, începi o dietă drastică, în care îți pui toate speranțele. “Mănânci” doar suc de grepfrut și supă de varză și aștepți să vezi rezultatele într-un timp record. În realitate, nu faci decât să îți dereglezi metabolismul. Corpul tău se va obișnui cu înfometarea și metabolismul tău va încetini considerabil. Imediat ce vei începe să mănânci normal, kilogramele pierdute vor reveni.

Crezi că dacă ai trișat o dată, trebuie să reîncepi dietă

Dacă azi ai mâncat, să spunem, o felie de pizza la birou, crezi că întreagă dietă este sortită eșecului. Așa că azi îți vei permite să mănânci toată ziua orice vrei, și vei reîncepe dietă de mâine. Sau, și mai bine, de luni. Și vei amână continuu, până când va veni acel moment “perfect”. Momentul perfect nu există, este normal că, din când în când, să ai o mică abatere. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la dietă ta.

Stai cu gândul doar la mâncare

Dacă începi o dietă drastică, vei ajunge să stai cu gândul doar la mâncare. Îți vei dori să ciugulesti ceva în mod constant. Vei simți că dietă este mult prea grea și vei renunta. Optează pentru o dietă echilibrată, care să îți asigure nutrienții necesari și care să nu te înfometeze. Astfel, vei evita senzația continuă de foame și nu te vei gândi doar la mâncare.

Ciugulitul între mese

Mesele principale sunt echilibrate, dar te trezești că ciugulesti constant? Atunci când îți calculezi deficitul caloric, trebuie să pui la calcul și covrigeii consumăți la birou, și cornul mâncat la prânz, și pătrățelele de ciocolată pe care le-ai mâncat după cină. Nu spun să nu ai gustări, însă ai grijă să le numeri și pe acestea și încearcă să alegi opțiuni cât mai sănătoase: fructe, legume, nuci, migdale etc.

Băuturile calorice

Unele cafele cu lapte, zahăr, frișcă și alte topping-uri pot ajunge la un total de 500 de kcal! La fel se întâmplă și în cazul sucurilor carbogazoase sau în cazul cocktail-urilor. Optează, în schimb, pentru cât mai multă apă și pentru ceaiuri călduțe. Dacă îți dorești că apă ta să aibă puțîn gust, stoarce o lămâie. Apă cu lămâie îți va accelera metabolismul și te va ajută să îți atingi obiectivul.

Evitarea micului dejun

De cele mai multe ori, ai senzația că dacă sări peste micul dejun vei consumă mai puține calorii. Cu toate acestea, ajungi să ai un prânz mult prea consistent și să consumi alimente foarte calorice atunci când iei o gustare. Reversul înfometării este chiar supraalimentarea. Pentru a evita această situație, alege să consumi un mic dejun bogat în proteine și în fibre, care îți va ține de foame pe parcursul zilei.

Mai multe articole despre:
obiceiuri sanatate alimente alimentatie