MENIU

Obiceiuri de nuntă. De ce mireasa aruncă buchetul de flori

<a href="http://www.shutterstock.com/cat.mhtml?lang=en&amp;search_source=search_form&amp;search_tracking_id=LtWw1ZnLKvu_YDy6dhY60A&amp;version=llv1&amp;anyorall=all&amp;safesearch=1&amp;searchterm=wedding&amp;search_group=&amp;orient=&amp;search_cat=&amp;searchtermx=&amp;photographer_name=&amp;people_gender=&amp;people_age=&amp;people_ethnicity=&amp;people_number=&amp;commercial_ok=&amp;color=&amp;show_color_wheel=1#id=61715005&amp;src=Vt4LqZR-UdPDZk225XUd3w-1-10">Mireasă cu buchet &icirc;n m&acirc;nă</a>

Unele obiceiuri practicate la nuntă sunt vechi de mii de ani, iar altele şi-au făcut apariţia pe parcurs. În cea mai frumoasă zi a vieţii noastre păstrăm cu sfinţenie obiceiuri egiptene, romane şi din epoca victoriană.

Tradiţia schimbului verighetelor este un vechi obicei egiptean. Ei credeau că există în corp o venă care merge de la al patrulea deget al mâinii stângi până la inimă. Aşa a ajuns ca dragostea să fie exprimată prin inelul plasat pe degetul alesului sau alesei inimii.

Obiceiul aruncării buchetului miresei a început din disperarea de a rămâne cu rochia întreagă. Se obişnuia ca nuntaşii să rupă o bucăţică din rochie şi să o ducă acasă pentru a avea noroc. Tinerele fete au început să arunce buchetul de flori pentru a scăpa cu rochia întreagă.

Domnişoarele de onoare obişnuiau să se îmbrace la fel ca mireasa pentru a induce în eroae spiritele rele. De abia în epoca victoriană domnişoarele de onoare au început să îmbrace rochii de altă culoare şi cu multe volănaşe.



Mai multe articole despre:
nuntă obiceiuri verighete buchet de flori