MENIU

Oamenii străzii din Bucureşti au pozat într-o şedinţă foto controversată. Secretul este...

Oamenii strazii
<p>Primul magazin al străzii pe 3 octombrie</p>
<p>Primul magazin al străzii pe 3 octombrie</p>
<p>Primul magazin al străzii pe 3 octombrie</p>
<p>Primul magazin al străzii pe 3 octombrie</p>
<p>Primul magazin al străzii pe 3 octombrie</p>
<p>Primul magazin al străzii pe 3 octombrie</p>

O ședință foto controversată de modă i-a avut ca modele chiar pe oamenii străzii din București. Secretul din spatele acestei iniţiative inedite este unul simplu: un proiect umanitar care îşi propune să-i îmbrace pe cei rămaşi descoperiţi în faţa sorţii.

Colecții noi, trenduri, ultimul răcnet în modă - dar cum rămâne cu cei pentru care ultimele colecții se afișează în tomberoane, canale și la colț de stradă?

În România există peste 15.000 de persoane adulte fără adăpost, dintre care mai mult de 5.000 trăiesc în București.

Mai multe ong-uri din Capitală au organizat prima ședință foto care i-a avut drept modele chiar pe oamenii străzii.

Scopul pozelor lor este să trezească interes asupra proiectului umanitar "The Street Store", primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost, care are loc pe 3 octombrie.

Oricine poate veni să doneze haine, pantofi și accesorii utile de care nu mai are nevoie în garderobă, dar care le-ar fi utile persoanelor nevoiașe, mai ales la începutul iernii.

Evenimentul va avea loc în București, pe strada Schitu Măgureanu, chiar pe trotuarul Parcului Cișmigiu. Oricine poate contribui cu haine, încălțăminte și accesorii (detalii aici)

Persoanele fără adapost îşi vor alege singure hainele care le plac şi le sunt pe mărimea potrivită direct de pe umeraşele speciale The Street Store pe care oricine este invitat să agaţe lucrurile de care nu mai are nevoie.

Conceptul "The Street Store" a luat naştere în Africa de Sud şi a fost preluat apoi în toată lumea.

"Ne propunem să fie mai mult decât o acţiune de donare de îmbrăcăminte. Scopul este de a le oferi oamenilor fără posibilităţi financiare aceleaşi drepturi ca celor ce pot plăti pentru hainele pe care şi le doresc", spun iniţiatorii.

Responsabili de acest proiect sunt Alexandru Harbuzaru, alături de Teodora Rus, în parteneriat cu Ollie Gang Shop si Asociatiile  Homeless, Samu Social, Free şi Asociatia Umanista Romana.

Fotografiile au fost realizate de Andrei Nemirschi. Vezi GALERIA FOTO