MENIU

Oamenii de știință au descoperit care este cea mai bună metodă prin care îți poți antrena creierul

Cercetătorii au reușit să descopere și să înțeleagă modul de funcționare a creierului uman, stimulii la care acesta răspunde, dar și cum poate fi păstrat în cea mai bună formă pentru o perioadă cât mai lungă. Iată care este cel mai bun exercițiu.

Specialiștii spun că dacă vrei să-ți îmbunătăți capacitățile cognitive și să-l protejezi împotriva efectelor îmbătrânirii, cea mai bună soluție este mișcarea. Vezi ce presupune mai exact acestă metodă.

„Orice tip de exercițiu care îți crește ritmul cardiac și te pune în mișcare pentru o perioadă susținută de timp (precum exercițiile aerobice, alergatul) are un impact semnificativ asupra creierului tău, îmbunătățindu-i capacitățile", potrivit specialiștilor.

Exercițiile fizice sunt cheia pentru sănătatea inimii tale și a creierului tău

Exercițiile fizice întăresc celulele creierului și conexiunile dintre ele, ceea ce permite stimularea de noi celule nervoase și îmbunătățește circulația sângelui, limitând riscul de a suferi de o afecțiune cardiovasculară și de boala Alzheimer. Activitățile cele mai recomandate de specialiști sunt: mersul pe jos sau cu bicicleta, plimbările, grădinăritul și dansul.

Orice tip de exercițiu care te menține regulat și consistent în priză pentru cel puțin 45 de minute, poate avea efecte semnificative asupra organismului tău.

Antrenamentele fizice au efecte benefice asupra oricui, pentru că reduc nivelul de stres din organism, ajutând la reducerea nivelurilor de adrenalină și cortizol. În plus, efortul constant, de-a lungul unei perioade mai mari de timp, pare să întărească conectivitatea în acea regiune a creierului unde conexiunile neuronale slabe determină pierderi de memorie.

Cercetătorii nu sunt încă foarte siguri de ce exercițiile fizice de acest tip par să ofere un oarecare antrenament pentru creierul tău, îmbunătățindu-i abilitățile cognitive, dar studiile sugerează că toate aceste efecte sunt determinate de creșterea circulației sanguine, care furnizează creierul nostru cu energie și oxigen.

Sursa

Mai multe articole despre:
memorie creier exerciţii fizice