MENIU

O nouă ediție a Maratonului Olteniei se desfășoară în 2021 sub semnul „învingătorilor” (P)

Maratonul Olteniei

Cu o tradiție care numără deja 9 ani de competiții, Maratonul Olteniei, cel mai așteptat eveniment sportiv din inima Olteniei, va avea loc anul acesta într-un format mixt.

Cursele fizice de alergare și MTB (Mountain Bike) din Râmnicu Vâlcea din zilele de 28 și 29 august au fost Sold Out încă din primele zile de la deschiderea înscrierilor, însă locurile la cursele virtuale sunt nelimitate. Iubitorii de mișcare în aer liber pot alerga sau pedala oriunde s-ar afla, cu respectarea distanțelor de traseu:

  1. Curse de MTB Cross Country, cu două variante de traseu: 22 km și 33 km
  2. Curse de Trail Run, cu două variante de traseu: 12 km și lung 22 km
  3. Cursa dedicată persoanelor în scaun rulant (12 km) – inclusă în competițiile Maratonului Olteniei pentru al doilea an consecutiv

Maratonul Olteniei  are, ca în fiecare an, un scop caritabil, astfel că, prin simpla participare, concurenții pot dărui #energiepentrubine comunității locala, iar taxele adunate vor fi dublate și donate de CEZ România către 3 cauze sociale. Fii și tu Învingător și înscrie-te la https://maratonulolteniei.ro/inscriere/cursevirtuale/  

Cursele în format virtual pot fi derulate pe orice traseu, în perioada 10 – 29.08.2021, cu respectarea distanțelor stabilite și cu obligația de a transmite dovada realizării curselor până pe 30 august 2021.

Toți participanții sunt Învingători prin fapte bune

În 2021, Ținutul Maratonului se transformă în Ținutul Învingătorilor pentru că anul acesta ne bucurăm de libertate de mișcare, mai mult decât oricând.

„Ultimul an ne-a demonstrat că orice perioadă de grea încercare este și un prilej de a găsi noi resurse de bine. În 2020, Maratonul Olteniei a continuat ca Maraton Virtual. Am fost cu toții martorii unei mobilizări exemplare, în care și mai mulți iubitori de sport au dorit să ne fie alături pentru a împărtăși #enegiepentrubine. În 2021, Maratonul Olteniei devine un Ținut al Învingătorilor în care ne vom bucura de sporturile nostre preferate și vom dărui multă #energiepentrubine comunității locale. Fiți și voi, Învingători!.” – Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Faptele bune, prin promovarea sportului și a unui stil de viață activ se vor materializa în acest an prin susținerea a trei cauze sociale:

  • Fundația Alex Tache, pentru construirea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați, în comuna Galicea, județul Vâlcea. Diferența dintre acest proiect și celelalte case tip familial este că Alex vrea să locuiască împreună cu familia lui, alături de copii și să le ofere acestora căldura și iubirea unui cămin adevărat
  • Secția de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea în care anual se nasc peste 2000 de copii are nevoie de aparatură modernă. În medie, 200 dintre acești bebeluși sunt născuți prematur sau cu probleme medicale și au nevoie de îngrijire de specialitate.
  • Fundația World Vision România oferă burse tinerilor din mediile vulnerabile și le oferă acestora șansa de a nu abandona școala pe perioada liceului. Peste 170 de copii din județul Vâlcea au nevoie de acest ajutor pentru a avea în continuare acces la educație.

Concurs dedicat de desene pentru micii Învingători!

Copiii cu vârste între 6 și 14 ani, din județul Vâlcea, au șansa de a-și dovedi creativitatea într-o cursă „specială”. Micii Învingători din Ținutul Maratonului, au ocazia să se întreacă într-o competiție de desene cu teme sportive. Fiecare copil talentat care va reuși să convingă juriul că poate îmbina creativitatea cu pasiunea pentru sport, dar și cu viziunea despre conceptul învingătorului, poate câștiga unul dintre cele 9 premii a câte 100 de euro și un tur ghidat alături de un istoric pe urmele marilor sportivi din Râmnicu Vâlcea. Desenele pot fi trimise până pe 13 august, pe adresa maratonulolteniei@cez.ro iar regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://maratonulolteniei.ro/regulament-concurs-de-desene/

Aflați toate noutățile și surprizele pregătite de organizatori descărcând aplicația dedicată Maratonului Olteniei, accesibilă din Google Play - http://bit.ly/2MD9S2B sau App Store - https://apple.co/2M0FQq4,pe site-ul evenimentului https://maratonulolteniei.ro/ ori pe pagina de Facebook

 

 

 

Mai multe articole despre:
maratonul olteniei