MENIU

O furtună cu intensitatea unui URAGAN, cauza uriașului accident rutier din Ungaria

O furtună apropiată de intensitatea unui uragan, cea mai puternică măsurată vreodată în Ungaria, a fost principala cauză a uriașului accident în lanț produs sâmbătă seară pe Autostrada M1. Viteaza vântului, pe Dealul Janos, a atins 117 km/h.

Capitala Ungariei a înregistrat sâmbătă un record în ceea ce priveşte puterea vântului, care a atins la rafală, pe Dealul Janos, viteza de 117 km/h, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie, transmite News.ro.

Pe scara Saffir-Simpson a uraganelor, la o viteză a vântului de 119 km/h se poate vorbi despre un uragan de categoria 1, prin urmare recordul de sâmbătă de la Budapesta a fost foarte aproape de această forţă.

 

Fenomenul extrem de violent a fost principala cauză a gravului accident turier produs pe autostrada M1, la kilometrul 26, pe sensul de ieşire din capitala Ungariei. În condiţii de vizibilitate aproape zero, 42 de vehicule s-au ciocnit, iar 19 dintre ele au luat foc.

 

Ca urmare a acestui eveniment, 36 de persoane au fost rănite, inclusiv trei cetăţeni români, dintre care unul este în stare gravă, potrivit MAE.

 

Precedentul record al vitezei vântului în capitala Ungariei era de 99 de km/h şi s-a înregistrat în 2019, în suburbia Lágymányos.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
accident ungaria autostrada M1 furtuna uragan