MENIU

O fetiță de doi ani din Iași a ajuns la spital în comă alcoolică

Caz revoltător în judeţul Iaşi. O fetiţă de 2 ani a ajuns la spital în comă alcoolică. Şi asta după ce femeia care avea grijă de ea, o rudă a mamei, i-ar fi dat copilei pufuleţi înmuiaţi în alcool. Direcţia Pentru Protecţia Copilului a deschis o anchetă. 

Acum cinci luni, Mama copilei a plecat din ţară pentru a-l convinge pe tatăl micuţei, un pakistanz, să o recunoască. Aşa că fetiţa a rămas în grija unei mătuşe şi nimeni nu mai ştie nimic de mama copilei. În noaptea de joi spre vineri fetiţa a fost dusă la spital după ce a făcut convulsii.

"Pot să spun că copilul era în convulsii, avea semne clare de intoxicaţie etanolică. I s-au administrat pufuleți în amestec cu alcool. A fost pus pe tratament în momentul de faţă starea lui general este bună", a declarat RADU TERINTE, managerul Spitalului de Copii.

La spital mătuşa copilei ar fi recunoscut că i-a dat pufuleţi înmuiaţi în alcool, însă la vederea camerelor de filmat a venit cu alte explicaţii: "Da, că i-am pus eu nişte oţet pe piept si aşa şi ea a tras oţetul ala, că se zice că oţetul trebuie să-l faci cu apa şi eu nu am ştiut".

Reprezentanţii Protecţiei Copilului au început o anchetă în acest caz.

"De la primele evaluări rezultă că e vorba de o neglijare, urmează să evaluăm mai concret acest caz şi în măsura în care vom constata ca au fost inculcate prevereile legii privind protecția drepturilor copilului, acest copil va merge într-o măsură de protecţie specială, respective al un asistent maternal", a spus TIBERIU BANTAŞ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Fetiţa va mai rămâne în spital câteva zile pentru supraveghere.

 
Mai multe articole despre:
copil alcool