MENIU

O bancă importantă din România, cumpărată de un miliardar GREC

<p>Vardis Vardinogiannis</p>
Bani &icirc;n bănci
<p>Vardis Vardinogiannis</p>
<p>Vardis Vardinogiannis</p>

Colapsul sistemului bancar cipriot din 2013 a dus la destabilizarea Cyprus Popular Bank (cunoscută anterior drept Laiki), care este obligată să renunțe acum la Marfin Bank România.

Cyprus Popular Bank Public Co Ltd a semnat cu fondul de investiții londonez Duet Private Equity, susținut de familia Vardis Vardinogiannis (83 de ani), om de afaceri implicat în tranzacții cu petrol și servicii de transport maritim, contractul pentru vânzarea Marfin Bank România, conform presei elene.

Operațiunea pune capăt prezenței băncii cipriote falimentare pe piața din România. Pentru achiziția Marfin au fost anul trecut șase oferte, inclusiv din partea Expobank Cehia, deținută de rusul Igor Kim, dar și din partea Patria Bank.

Cyprus Popular Bank (cunoscută anterior drept Laiki) este în administrare specială, după colapsul sistemului bancar cipriot din 2013, din care a mai rămas în picioare doar Bank of Cyprus, și este în proces de lichidare pentru acoperirea datoriilor rămase, astfel că nu mai putea susține subsidiara din România, scrie profit.ro.

La finele anului 2016, Marfin avea 272 de angajați, în scădere cu o zecime față de 2015 și 33 de filiale și agenții. Marfin este prezentă pe piața din România din 1998.

Vardis Vardinogiannis este un important magnat din domeniul pertrolier și maritim, care controlează mai mulți giganți din domeniu: Motor Oil Hellas, Vegas Oil and Gas și este implicat în multe alte afaceri conexe. Vardinogiannis s-a născut în insula Creta în 1933, într-o familie de oameni sărmani.

Mai multe articole despre:
Marfin Bank România