MENIU

Premierul britanic, acuzat că nu se iau măsuri contra lui Putin și nu se închide spațiul aerian în Ucraina - Discurs tulburător

O activistă ucraineană îl acuză, în lacrimi, pe Boris Johnson că Anglia și NATO nu iau măsuri împotriva lui Putin

Premierul britanic a fost acuzat că nu mărește sancțiunile Marii Britanii împotriva Rusiei și de neimplicarea NATO în război, care duc la uciderea copiilor ucraineni. Declarațiile au fost făcute chiar în timpul conferinței de presă a lui Johnson în Polonia, unde se afla în vizită.

Daria Kaleniuk, care a contribuit la înființarea centrului de anticorupție din Ucraina, i-a reproșat dur premierului Boris Johnson că în Ucraina copiii sunt uciși din cauza inacțiunii NATO, care nu s-a implicat în conflictul generat de Rusia în Ucraina. Aceasta a cerut închiderea spațiului aerian în Ucraina, pentru a opri crimele.

Kaleniuk a izbucnit în lacrimi în timp ce i-a cerut lui Boris Johnson sancțiuni foarte dure din partea Marii Britanii împotriva Rusiei și a oligarhilor săi în urma invaziei Ucrainei ordonate de Putin. Ea a cerut inchiderea spațiului aerian în Ucraina și i-a spus lui Boris Johnson că refuzul NATO în conflictul din Ucraina a dus la uciderea copiilor ucraineni. 

„Vorbiți de rezistența poporului ucrainean, dar femeile și copiii ucraineni sunt speriați de moarte din cauza bombelor și a rachetelor care tot cad din cer. Poporul ucrainean cere cu disperare ca Occidentul să-i protejeze spațiul aerian. Cerem o zonă de interdicție de zbor, dar primim răspuns că acest lucru va declanșa Al Treilea Război Mondial. Care este alternativa, domnule prim-ministru? Să observați? În loc să-i protejeze pe copiii noștri, avioanele protejează NATO de rachete și bombe?! Ce alternativă există pentu zona de interdicție de zbor? 

Avem avioane aici, NATO are sisteme de apărare aeriană în Polonia și în România, care ar putea proteja vestul Ucrainei astfel încât aceste femei cu copii să poată veni la graniță.

Marea Britanie ne-a garantat securitatea prin Memorandumul de la Budapesta. Veniți în Polonia. Nu veniți la Kiev, Liov, pentru că vă este teamă. Pentru că NATO nu este dispusă să apere, pentru că NATO se teme de Al Treilea Război Mondial! Dar deja a început!”, i-a spus Kaleniuk premierului britanic, marți, în Polonia, relatează DailyMail.
 
Kaleniuk a spus că a plecat de câteva zile din Kiev, unde au rămas mulți din familia sa, au rămas și colegii ei: „Copiii ucraineni sunt cei care sunt acolo și îndură bombardamentele”.
Aceasta i-a mai cerut să impună măsuri dure față de Putin și oligarhii ruși și familiile lor, care sunt în siguranță, în timp ce copiii ucraineni se ascund în adăposturile antibombă sau sunt uciși în aceste zile în război.

„Vorbiți de mai multe sancțiuni, dar Roman Abramovici nu este sancționat. Se află la Londra, copiii lui nu sunt bombardați, copiii lui sunt acolo, la Londra. Copiii lui Putin sunt în Olanda, în Germania, în vile. De ce nu le confiscați toate vilele acelea de lux? Nu văd asta. Văd că membrii familiei mele, că membrii echipei mele spun că plâng, că nu mai au unde să fugă. Asta este ce se întâmplă, domnule prim-ministru”, a mai spus Kaleniuk, plângând.

Boris Johnson a declarat apoi că este conștient că „în calitate de guvern al Regatului Unit nu putem face prea multe pentru a ajuta așa cum vă doriți, trebuie să fiu sincer. Despre zona de interdicție de zbor, așa cum i-am spus și lui Volodimir Zelenski , din păcate, rezultatul ar fi că Regatul Unit ar trebui să se angajeze la doborârea avioanelor rusești și să se lupte direct cu Rusia. Nu putem face asta și nu ne putem gândi la asta”.

Într-un clip video postat ulterior, Kaleniuk spune că armata ucraineană, ucrainenii sunt adevărați eroi, ei luptă din greu în acest război, însă „partenerii noștri din Occident nu luptă în acest război. Dar trebuie să o facă. Pentru că ce se întâmplă acum în Ucraina este o amenințare pentru întreaga Europă, pentru fiecare țară. Și, odată cu războiul, lumea s-a schimbat. Mi-am petrecut ultimii 10 ani să pun bazele democrației, ale legilor statului de drept, dar ieri acestea au dispărut, nu mai există. Asta l-a ajutat pe Putin să devină noul Hitler al acestui secol”.