MENIU

Numele Poliției Române, implicat într-un NOU scandal: Șeful IPJ Constanța, la masă cu maneliștii, la un concert la care au participat sute de persoane

Anchetă la IPJ Constanța după declarațiile GRAVE făcute de Vali Vijelie la adresa Poliției

Încă un scandal grav în care este implicată Poliția Română. De data aceasta vorbim despre o anchetă aflată în derulare la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța, după ce un cântăreț de muzică de petrecere a declarat că se afla cu șeful Poliției la concertul pe care îl susținuse în weekend și la care participaseră foarte mulți turiști, în ciuda normelor în vigoare luate ca urmare a prevenirii răspândirii pandemiei de coronavirus. Cântărețul a revenit asupra propriei declarații controversate, spunând ulterior că a glumit, relatează Realitatea PLUS.

"Toată lumea a venit, nu mai erau locuri. 3-400 (depersoane -n.r.), la cealaltă terasa - am ocupat și acolo. Și pe stradă s-au strâns fără numar... și știi care era frumusețea? Vă spun? Nu vă spun. Șeful Poliției era cu mine la masă, beam un șpriț. (...) N-am primit amendă că știți..., n-am primit niciun fel de amendă. Am primit numai aplauze și respect", a declarat Vali Vijelie.

Declarația controversată făcută de cântăreț a declanșat o anchetă la Poliția din Constanța. De altfel, după concertul fără reguli de distanțare la care s-au adunat sute de turiști, atât patronul localului, cât și cântărețul au fost amendați.

"La nivelul Inspectoratului de PolIiție Constanța au fost demarate verificari. S-a dat o amendă de 1000 de lei încă de la data producerii evenimentului în cauză", a afirmat Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt al IPJ Constanța. 

"Dacă, într-adevăr, informațiile furnizate de Vali Vijelie sunt reale, este clar că vorbim despre o altă problemă gravă de imagine pentru că, cu toate că prezența acelui șef la acea terasă nu reprezintă o încălcare a legii, din punct de vedere moral, prezența lui acolo a legitimat organizarea acelei petreceri la care, după cum spune inclusiv manelistul, au participat câteva sute de persoane. Eu aștept ca IPJ Constanța să fie foarte prompți în ceea ce privește rezultatul verificărilor", a declarat Cosmin Andreica, președinte Sindicat Europol.

Aceasta nu ar fi prima dată când numele Poliției Române este implicat într-un scandal grav. Ultimul scandal în care a fost implicat acesta îl are în prim plan chiar pe fostul șef al instituției, Liviu Vasilescu, care și-a dat demisia cu câteva zile în urmă ca urmare a scandalului legat de negocierea cu interlopii din clanul Duduianu, negocieri ce au survenit uciderii liderului clanului, Emi Pian. 

Mai multe articole despre:
vali vijelie concert mamaia sat