MENIU

Nu dormi suficient? 8 moduri să rămâi fresh

Cercetătorii de la Universitatea Berkley California au descoperit că lipsa somnului atrage după sine degradarea funcţiilor cognitive. Aşa că, dacă te numeri printre persoanele care nu dorm suficient, iată câteva sfaturi care să te ajute să rămâi fresh.

1. Optează pentru calitate şi nu pentru cantitate

Deşi este recomandat să dormi cel puţin 8 ore pe noapte, câteodată, chiar dacă dormi aceste ore s-ar putea să nu fie un somn de calitate. Mai exact, să fii chinuit de dureri, să te trezeşti des pentru a merge la toaletă, să îţi faci griji înainte de culcare. Toate acestea contribuie la fragmentarea somnului şi, chiar dacă adunat ai însumat opt ore de somn, nu-ţi foloseşte la nimic, dimpotrivă. Eşti mai obosit decât atunci când te-ai culcat.

2. NU mai bea cafea seară

Cafeaua este deopotrivă prieten şi duşman. Iar studiile nu înclină balanţă în favoarea niciuneia dintre părţi. Un lucru este însă sigur. Cafeaua rezistă mult în organism, aşa că evita să o bei pe inserat. Specialiştii recomandă să nu mai bei deloc cafea sau produse care conţin cofeină după ora 16:00.

3. Achiziţionează-ţi un generator de zgomote albe

Dacă ai un somn uşor şi te trezeşti repede, la fiecare sunet din exterior (claxoane, sirene etc.), este indicat să-ţi cumperi un generator de zgomote albe. Te mai pot ajută ventilatorul sau ceasul clasic (cu tic-tac).

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.