Nouă plante care vă curăţă plămânii
Timp de secole, sistemele de medicina traditionala din intreaga lume au folosit plantele pentru a trata bolile respiratorii. Chiar studii moderne au recunoscut eficacitatea unui plante in tratarea bolilor respiratorii, repararea leziunilor pulmonare si imbunatatirea functiei pulmonare.
Ele pot fi folosite ca alternative la medicamente pentru a rezolva problemele pulmonare. Iata cateva plante care va curata plamanii si trateaza afectiunile respiratorii:
Canabis
Inhalarea uleiurilor esentiale ale plantei neprelucrate permite atenuarea semnificativa a iritarii cavitatii bucale, care este cauzata de fumat.
Considerate una dintre cele mai eficiente plante anti-cancer din lume, conform studiilor, reduce capacitatea infectiilor de a se raspandi. Inhalarea vaporilor deschide caile respiratorii si a sinusurilor, actionand ca un bronhodilatator. De asemenea, este chiar o metoda de a trata astmul.
Cimbru
Este foarte puternic in lupta impotriva congestiei din piept. Aceasta planta produce uleiuri esentiale antiseptice puternice, considerate un antibiotic natural si antifungic. Cimbrul lupta si contra acneei, fiind mai eficient decat cremele si gelurile scumpe.
Ceaiul de cimbru are puterea de a elimina bacteriile si virusurile, fiind un remediu natural folosit inca din antichitate pentru prevenirea si tratarea infectiilor tractului respirator.
Oregano
Desi oregano contine vitamine si nutrienti pentru imunitate, beneficiile sale primare se datoreaza carvatrolului si acidului rosmarinic. Acesti compusi sunt decongestionate naturale si reduc histamina, avand efecte pozitice asupra tractului respirator.
Uleiul de oregano lupta impotriva bacteriilor periculoase, precum Stafiloculul auriu, mai bine decat cele mai puternice antibiotice.
Eucalipt
Originar din Australia, eucalipt nu este doar pentru ursii Koala! Aborigenii, germanii si americanii folosesc aroma racoritoare a eucaliptului pentru afectiunile respiratorii si calmarea iritatiei gatului. Eucaliptul contine cineol care are numeroase avantaje: este expectorant, ajuta la ameliorarea tusei si a congestiei si calmeaza sinusurile iritate.
Eucaliptul mai contine si antioxidanti, care ajuta sisteml imunitar in timpul racelilor si infectiilor.
Salvie
Frunzele de salvie emana o aroma puternica, din care rezulta uleiuri esentiale. Aceste uleiuri au multiple beneficii pentru problemele pulmonare - tuse, dureri de gat si sinuzite.
Ceaiul de salvie reprezinta un remediu traditional pentru gatul inflamat si tuse. Poate fi administrat intern sau extern prin inhalatii.
Frunze de patlagina
Au fost folosite de sute de ani pentru calmarea tusei si a mucoasei iritate. Patlagina are proprietati antibacteriene si antimicrobiene, antiinflamatorii si antitoxice. Potrivit studiilor, patlagina este favorabila impotriva tusei, racelilor si iritatiilor pulmonare. Amelioreaza tusea uscata si reduce mucusul in plamani.
Menta
Menta si uleiul de menta contin mentol - un ingredient calmant cunoscut pentru relaxarea muschilor tractului respirator, decongestionat si un puternic antioxidant.
Mierea-ursului (plamanarica)
Mierea ursului este un lichen - care seamana cu tesutul pulmonar. Inca din 1600 mierea ursului a fost folosita pentru tratarea problemelor respiratorii si pulmonare. Mierea ursului contine compusi care sunt eficienti pentru sanatatea pulmonara.
Lumanarica
Atat florile, cat si frunzele de lumanarica sunt folosite pentru a prepara un extract care ajuta la intarirea plamanilor. Lumanarica este utilizata pentru reducerea excesului de mucus din plamani, curata tuburile bronsice si reduce inflamatia din tractul respirator. Ceaiul se poate face dintr-o lingurita de planta uscata la o cana de apa fiarta. Alternativ, puteti lua tinctura de lumanarica.
Sursa: bzi.ro