MENIU

Nou tratament împotriva Covid, descoperit de cercetătorii americani. Cum acționează medicamentul TEMPOL

Medicament împotriva Covid

Vești bune în lupta cu noul coronavirus! Un nou posibil tratament antiviral a fost descoperit de cercetătorii americani. Potrivit studiilor efectuate asupra culturilor de celule, medicamentul experimental TEMPOL, care se administrează pe cale orală, a avut rezultate promiţătoare împotriva bolii. 

Studiul a fost realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH - National Institute of Public Health) şi publicat în revista Science.

Potrivit cercetătorilor, TEMPOL poate limita infectarea cu Sars-Cov-2 prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant, care permite virusului replicarea genomului şi să se multiplice odată ce a pătruns în celulă.

Oamenii de ştiinţă au studiat dacă această enzimă are nevoie de depozite de fier şi de sulf pentru a-şi susţine structura. Concluzia a fost că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă are nevoie de astfel de depozite pentru a putea funcţiona în mod optim.

Descoperirea i-a ajutat pe cercetători să exploateze slăbiciunile noului coronavirus, având în vedere că TEMPOL poate reduce aceste acumulări de fier şi sulf.

Grație experimentelor realizate pe culturi de celule, oamenii de știință au observat că medicamentul poate inhiba procesul de multiplicare a virusului.

Studiile realizate în prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente în cazul unor ţesuturi care sunt principala ţintă a coronavirusului, precum glandele salivare sau plămânii, potrivit Agerpres.