MENIU

Noi acuzații ale opozantului rus Aleksei Navalnîi. Acesta susține că au fost găsite urme de Noviciok în corpul său

Aleksei Navalnîi

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, transferat într-un spital din Germania după ce ar fi fost otrăvit în Rusia, afirmă că au fost găsite, în corpul său, urme ale substanţei neurotoxice Noviciok. Această substanță afectează sistemul nervos, fiind foarte toxic, cu o compoziţie uşor diferită de gazele otrăvitoare mai cunoscute precum VX şi sarin.

"Înainte de a primi permisiunea de a fi transportat în Germania, mi-au luat toate hainele şi m-au trimis gol. Ţinând cont de faptul că în corpul meu a fost găsit Noviciok şi că este foarte probabilă o metodă de infectare prin contact, hainele mele sunt o probă materială foarte importantă", a declarat Aleksei Navalnîi, conform cotidianului Le Figaro.
 
"Cer ca hainele mele să fie ambalate cu grijă într-o pungă de plastic şi să îmi fie returnate", a adăugat liderul opoziţiei ruse, citat de Mediafax.
 
Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport din Rusia, pe 20 august. Liderul opoziţiei ruse a fost transferat în comă în Germania.
Mai multe articole despre:
navalnii otravire