MENIU

Nicușor Dan face afaceri publice cu o societate comercială controversată austriacă

Nicușor Dan face afaceri publice cu o societate comercială controversată. Foto/Inquam

Nicușor Dan face afaceri publice cu o societate comercială controversată! Edilul a acordat un contract unei asocieri de firme, iar una dintre ele este o companie din Austria foarte bine cunoscută.

Este vorba despre firma care l-a mituit pe fostul ministru al finanțelor, Sebastian Vlădescu, pe Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, și pe alți oficiali ai statului român pentru a pune mâna pe un contract de modernizare a căii ferate București- Constanța.

Primăria Municipiului București a semnat acum un contract pentru modernizarea liniilor de tramvai din capitală cu aceeași firmă numită Swietelsky. 

În luna mai 2023, fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la șapte ani și patru luni de închisoare în dosarul privind mita luată de la Swietelsky pentru modernizarea căii ferate București-Constanța. Instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Ionuț Costea (cumnatul lui Mircea Geoană).

Bizar a fost faptul că au fost condamnați doar cei care au luat mita, nu și cel care a dat-o, în speță firma austriacă Swietelsky. Sebastian Vlădescu este în spatele gratiilor, în vreme ce Ionuț Costea a fugit din România înainte de a fi încarcerat, notează Club Feroviar