MENIU

Nicușor Dan despre salariile de mii de euro ale directorilor din Primărie: Un director din privat n-a vrut să vină pe banii aștia

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei (foto Inquam/Octav Ganea)

Primarul general Nicușor Dan a vorbit despre salariile pe care le încasează directorii din instituție și cei ai companiilor din subordine. Paradoxul, a remarcat acesta, este că deși par mari și pornesc de la circa 2.700 de euro net, salariile nu-i tentează pe specialiștii din mediul privat.

”În Primăria Generală salariul unui director este de aproximativ de 2700 de euro în mână. Am vrut să aduc un director pe zona de investiții și care nu a venit la banii ăștia, el în privat câștigă 7000 – 8000 de euro”, a afirmat edilul general într-o emisiune la Prima TV, citat de G4Media.

”Directorii companiilor municipale câștigă și mai mult, dar ele vor fi desființate.", a mai precizat Dan, arătând și faptul că marea problemă în cazul acestor entități o reprezintă datoriile acumulate. "Calea administrativă (de desființare - N.R.) înseamnă să le aduci pe zero ca bugete și să vezi ce faci cu oamenii de acolo (...) Am avea nevoie de 250-300 de milioane de lei. Acum avem vreo 50 de milioane în conturi dar sunt pentru plăți curente. Nu e chestiune de reavoință, ci o chestiune de a face acest proces de închidere să nu-ți blocheze conturile. Ca gaură financiară, aceste companii o să dispară cam în două trei luni”, a mai spus primarul.