Nicușor Dan a fost botezat de presa străină drept „Little Nick” (Micul Nick). Cum îl descriu jurnaliștii de la Bruxelles pe actulul primar al capitalei
Nicușor Dan are poreclă în presa din străinătate. Asta după ce publicația Politico a tradus numele de Nicușor în Little Nick, adică Nick cel mic. Jurnaliștii de la Bruxelles notează și Nicușor are aceleași mesaje ca la campania din 2016.
În presa internațională, Nicușor Dan este prezentat ca fiind un matematician și activist în vârstă de 54 de ani, iar prenumele lui s-ar traduce în limba engleză „Little Nick”.
Mai mult, despre Nicușor Dan se mai spune și că în prima sa campanie pentru funcția de primar în 2016, acesta a promis să elimine corupția și evaziunea fiscală, notează publicația de la Bruxelles, care a punctat faptul că Nicușor Dan a vorbit și la anunțarea candidaturii sale despre aceleași planuri de a combate corupția și de a da o direcție corectă României.
Jurnaliștii punctează și faptul că patru partide pro-europene au decis să formeze o majoritate guvernamentală după alegerile parlamentare din 1 decembrie, însă discuțiile sunt tensionate în acest moment din cauza măsurile fiscale ce trebuie adoptate pentru a reduce cel mai deficit bugetar din UE.
„Dan, un matematician şi activist în vârstă de 54 de ani, al cărui prenume se traduce (în engleză) prin „Little Nick" (Micul Nic - n.r.), se află la al doilea mandat de primar al Bucureştiului. El a fondat şi a condus anterior un partid liberal care a dat naştere Uniunii Salvaţi România - în prezent al treilea cel mai mare partid din parlament”, explică Politico.
„La 6 decembrie, cea mai înaltă instanţă constituţională din România a anulat turul doi programat pentru alegerile prezidenţiale, după ce ultranaţionalistul Călin Georgescu - un critic feroce al Uniunii Europene şi al NATO - a câştigat primul tur din postura de virtual necunoscut, care abia fusese înregistrat în sondajele de opinie naţionale. Curtea a anulat alegerile după ce serviciile de securitate ale României au declarat că Georgescu a beneficiat de o campanie pe TikTok care seamănă cu operaţiunile de influenţă desfăşurate anterior de Kremlin în Ucraina şi Moldova”, precizează Politico.