MENIU

Nicolicea, propuneri şocante: Deputaţii vocali, suspendaţi şi daţi afară cu forţa (DOCUMENT)

Deputatul PSD Eugen Nicolicea este acuzat că a făcut propuneri de modificare a regulamentului Parlamentului demne de un regim nedemocrat. Propunerile au primit vot în ședinta de Birou Permanent îşi vor ajunge la vot în Plen.

Deputatul USR Claudiu Năsui a postat, pe reţelele de socializare, două dintre modificările pe care Eugen Nicolicea le-ar fi propus.

Astfel, la articolul 154, deputatul sau deputaţii care tulbură dezbaterile sau creează dezordine, preşedintele de şedinţă le poate retrage cuvântul şi dacă nici aşa nu se calmează, pot fi daţi afară din sală, iar secretarul de şedinţă "asigură, fără întârziere, punerea în aplicare a unei astfel de măsuri disciplinare cu ajutorul personalului D.A.I. al Camerei Deputaţilor."

O altă modificare, propusă în articolul 243, este aceea ca deputaţilor care tulbură dezbaterile sau creează dezordine să li se ""suspende  temporar participarea parlamentarului la o parte sau la toate activităţile  pe o perioadă de timp cuprinsă între două şi treizeci de zile lucrătoare."

Citeşte pe larg în GALERIA FOTO modificările aduse regulamentului. 

Nicolicea, către presă, în ziua interdicțiilor din Parlament: ”Stați aici tolăniți ca la autogară!”

Mai multe articole despre:
Eugen Nicolicea