MENIU

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Dezrobirii Romilor: Ziua de astăzi ne amintește de un moment cu valențe deosebite pentru societatea românească

Nicolae Ciucă împreună cu un grup de elevi de etnie romă/ Facebook Guvern

Nicolae Ciucă a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Dezrobirii Romilor, premierul subliniind că ziua de astăzi (20 februarie - n.r.)  amintește "de un moment cu valențe deosebite pentru societatea românească și pentru minoritatea romă", făcând referire la adoptarea, în 1856, "a ultimului act al dezrobirii, care a însemnat finalul unei lungi și traumatice istorii a robiei, marcată de abuzuri și suferințe". 

"În această dimineață, am primit cu bucurie, la Palatul Victoria, vizita unui grup de elevi de etnie romă, care s-au remarcat prin rezultate școlare deosebite. I-am felicitat pentru activitatea lor, pentru energia și perseverența cu care se dedică școlii și i-am încurajat să continue în același ritm. Cu siguranță a fost o dimineață de luni memorabilă pentru fiecare dintre noi, pentru că am avut ocazia să ne cunoaștem și să discutăm.
 
Am marcat astfel, împreună, Ziua Dezrobirii Romilor, care ne amintește de un moment cu valențe deosebite pentru societatea românească și pentru minoritatea romă – adoptarea, la 20 februarie 1856, a ultimului act al dezrobirii, care a însemnat finalul unei lungi și traumatice istorii a robiei, marcată de abuzuri și suferințe. Astăzi, România este un stat profund atașat drepturilor și libertăților fundamentale, în care fiecare cetățean își poate exprima și dezvolta identitatea sa etnică, religioasă, lingvistică sau culturală, iar lupta cu manifestările și atitudinile rasiste, discriminatorii sau xenofobe reprezintă un angajament permanent", a declarat premierul Ciucă, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului României. 
Mai multe articole despre:
ciuca pnl ziua dezrobirii romilor incluziune romi