MENIU

MUTARE surprinzătoare a lui Cristian Rizea pentru alegerile parlamentare din 11 iulie de peste Prut - MESAJ după „abuzurile sistemului mafiot condus de Plahotniuc și Dodon”

MUTARE surprinzătoare a lui Cristian Rizea pentru alegerile parlamentare din 11 iulie de peste Prut

Cristian Rizea a anunțat luni că nu se va lăsa intimidat după decizia Comisiei Electorale Centrale înaintea alegerilor parlamentare din 11 iulie din Republica Moldova și va continua „bătălia” împotriva „abuzurilor sistemului mafiot condus de Plahotniuc și Dodon”.

Cristian Rizea a anunțat luni seară că cererea trimisă către Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea candidaturii sale pe lista partidului NOI a fost respinsă și a acuzat abuzuri din partea sistemului „mafiot” dirijat de președintele Igor Dodon și oligarhul Vladimir Plahotniuc.
Acesta a mai precizat că va contesta decizia CEC, pe care o consideră „ilegală”. Rizea a anunțat că a solicitat, printr-o nouă cerere către CEC, ca cererea sa să fie analizată de Avocatul Poporului.

Cristian Rizea argumentează că „acțiunile Agenției Servicii Publice prin care au declarat nevalabile actele mele de identitate au fost contestate în instanța de judecată, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani. (...) Cererea dată nu a fost încă examinată” și consideră că se află „sub protecția art. 171 alin.4) Cod Administrativ” și că prin „extrasul din Registrul de stat al populației anexat astăzi, la rubrica statutul actelor de identitate nu este indicat că actele de identitate sunt nevalabile. Totodată, este indicat și codul personal emis odată cu perfectarea buletinului de identitate”.

Politicianul consideră că este nevoie de sesizarea Avocatului Poporului, „pentru a emite un aviz de recomandare pe cazul dat în vederea prevenirii încălcării dreptului meu constituțional de a fi ales”

„Dragi Prieteni abuzurile sistemului mafiot condus de Plahotniuc si Dodon continua la adresa mea ,CEC refuzand astazi 28 iunie inregistrarea mea ca si candidat in conditiile in care dupa cum ati vazut in prima mea postare de azi 28 iunie am facut dovada ca sunt cetatean al Republicii Moldova!
Nici eu nici Partidul Politic ,,NOI" nu ne vom lasa intimidati si continuam batalia pentru a elimina dupa 11 iulie cu ajutorul tuturor moldovenilor abuzurile si ilegalitatile la care suntem supusi zi de zi!
Aveti alaturat solicitarea depusa acum catre CEC prin care le cer sa se supuna legii si sa trimita documentul la Avocatul Poporului pentru ca acesta sa se poata pronunta!
Mai mult decat atat avocatii mei deja vor contesta tot azi aceasta decizie ilegala a CEC!”, a anunțat Cristian Rizea pe Facebook.
 
 
Fostul deputat român a menționat că a făcut publice mai multe documente care atestă calitatea sa de cetățean al Republicii Moldova în cererea trimisă CEC, „în contextul înaintării listei de candidați a partidului politic NOI în care am fost deja inclus pe poziția nr.2”. Rizea s-a retras din cursa pentu Parlamentul moldovean la alegerile din 11 iulie, în care candida pe lista partidului NOI.
Răsturnare de situație la alegerile din Republica Moldova! Cristian Rizea, ANUNȚ-bombă în plină campanie electorală