MENIU

PSD face NOI precizări legate de moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei. CÂND va fi depusă în Parlament

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui

PSD amenință din nou cu moțiunea simplă. De această dată în vizorul social-democraților este ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Anunțul vine la scurt timp după ce o altă moțiune simplă a PSD, respectiv cea împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost respinsă de parlamentari, la mijlocul săptămânii trecute. 

Social-democratul Sorin Grindeanu, fost premier al României, a anunțat, astăzi, că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, care este acuzat că blochează un program de 500 de milioane de euro pentru antreprenori.
 
Potrivit lui Grindeanu, moțiunea ar urma să fie depusă după ce bugetul pe 2021 va fi trecut de Parlament.
 
Ideea unei moțiuni simplă care să îl vizeze pe minstrul USR-Plus al Economiei a fost, inițial, avansată chiar de către președintele PSD, Marcel Ciolacu.
 
„Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru, care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce domnul Năsui a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni. Eu o să depun moțiune. Şi vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție. Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”,  afirma Ciolacu la un post TV. 
 
Preşedintele PSD mai spunea atunci că ministrul Economiei trebuia să îşi ea demisia după ce şi-a făcut cont de administrator pe platforma de granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor.