MENIU

Monica Niculescu s-a calificat în optimi la Wimbledon

Monica Niculescu

Monica Niculescu (locul 48 WTA) s-a calificat în optimi la Wimbledon, fiind singura româncă rămasă în competiție, după ce Simona Halep a dezamăgit și a fost eliminată încă din primul tur al turneului de Grand Slem.

În turul al treilea de la Wimbledon, Monica Niculescu a câștigat relativ ușor meciul împotriva cehoaicei Krystina Pliskova - 6-3, 7-5, după o oră și 43 de minute.

A fost prima intalnire directa intre cele doua tenismene. Pliskova este pe locul 134 WTA si este sora mult mai cunoscutei Karolina Pliskova, locul 11 WTA.

În optimile de finala, Monica o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Sabine Lisicki, Germania și Timea Bacsinszky, Elveția.

Pana sa ajunga in turul III, Niculescu a trecut Monica Puig din Puerto Rico in prima runda, scor 5-7, 6-3, 6-1 si de Jana Cepelova din Slovacia, 6-3, 6-3, aceasta fiind nimeni alta decat sportiva care a invins-o pe Simona Halep in prima faza.

Pliskova a trecut de o poloneza in primul tur, Smitkova, scor 3-6, 7-5, 7-5 si a realizat o mare surpriza in turul II, cand a trecut de Svetlana Kuznetsova, Rusia, favorita 26, scor 3-6, 6-3, 6-4.

Mai multe articole despre:
Wimbledon Monica Niculescu