MENIU

Mohammad Murad: "Nu am simţit niciodată că sunt străin în România" VIDEO

<p>Mohammad Murad: Pentru a face faţă multinaţionalelor avem nevoie de ajutor din partea statului</p>

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism, a afirmat în cadrul unei Ediţii Speciale, legat de criza imigranţilor, că România este o ţară bine văzută în lumea arabă şi că nu s-a simţit niciodată străin. 

"Am venit în România în 1982. Atunci românii erau foarte tăcuţi, dar se vedea pe faţă lor că sunt foarte primitori. Am venit ca student şi, chiar dacă era alt regim politic, am fost tratat ca toţi studenţii români", a afirmat Mohammad Murad.

Acesta a mai spus că s-a acomodat foarte uşor în România. "Colegii au fost primii care ne-au oferit un sprijin", a continuat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism.

"Nu am simţit niciodată că sunt străin. Este un lucru foarte important într-o ţară străină. România este foarte bine văzută în ţările arabe. Are o imagine pozitivă", a mai spus acesta.

Mohammad Murad a mai precizat că Libanul şi România au relaţii de peste 100 de ani. "Istoria dintre cele două popoare este foarte veche şi nu a fost legată niciodată de regimurile politice, ci de oameni", a mai afirmat acesta.

Conform lui, este clar că există o problemă cu migraţia. "România nu pleacă de la zero în relaţia cu lumea arabă. Trebuie să dăm curs acestei provocări, nu este o problemă doar pentru România, ci pentru întreaga Europa. Este o problemă la nivel mondial", a mai sprus Mohammad Murad.

De asemenea, Khaled Mahfouz, medic, a declarat că a venit în România acum aproape 30 de ani. "România este foarte primitoare. Pretenii adevăraţi ţi-i faci la facultate", a povestit acesta, adăugând că după '90 a apărut şi oportunitatea de business.

Mohammad Murad a mai spus că, de obicei, sirierii sunt oameni care se implică, care muncesc din greu. "Faptul că au copii mici şi familie, spune ceva", a spus acesta. "O obligaţie morală cu toţi trebuie să o avem", a mai spus Mohammad Murad.

Khaled Mahfouz a explicat că acei oameni au plecat de acolo ca să nu moară. "Unii părinţi chiar au rămas ca să îşi poată salva copiii. Ei vor să se întoarcă acasă, dacă nu ar exista probleme acolo. Nu sunt cerşetori, sunt oameni care au o poziţie, sunt medici, sunt strungari, angajaţi în fabrici, nu sunt nomazi", a detaliat medicul.

Sirienii din România atrag atenţia că refugiaţii nu sunt periculoşi

Cozmin Guşă, despre criza migranţilor: România poate să joace pozitiv, prin atuurile pe care le are

 
Mai multe articole despre:
imigranţi Mohammad Murad Khaled Mahfouz