MENIU

Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala Urziceni. Procesiuni religioase timp de trei zile - PROGRAM

Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala Urziceni. Procesiuni religioase timp de trei zile

Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Catedrala Urziceni înainte de Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ocrotitorii municipiului din județul Ialomița. Timp de trei zile au loc procesiuni religioase.

Racla cu un fragment din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul se află de joi, 19 mai, la Catedrala Urziceni. Credincioșii sunt așteptați la sfintele moaște timp de trei zile, până duminică, 22 mai.

Evenimentul are loc în anul în care se împlinesc 20 de ani de la sfinţirea catedralei Urziceni. 

Joi, 19 mai, la ora 15.30, o delegaţie de la Mânăstirea Plumbuita din Bucureşti va sosi cu sfintele odoare la Urziceni. Preoţi, credincioşi şi copii purtând flori în mâini vor întâmpina sfintele moaşte în Centrul Vechi, la monumentul Eroilor, potrivit catedralaurziceni.ro.

Este adusă şi racla cu un fragment din moaştele Sfântului Nectarie, ce se găseşte la catedrala Urziceni. Va urma o procesiune pe bulevardul principal către sfântul lăcaş. Sfintele odoare vor fi aşezate pe un baldachin în faţa bisericii şi se va face o rugăciune de mulţumire.   

Mânăstirea Plumbuita a primit moaștele Sfântului Ioan Botezătorul anul trecut. Părintele Arhimandrit Antipa Protopsaltul, starețul Chiliei „Sfânta Ana” a Mănăstirii Iviru din Athos a donat Mănăstirii Plumbuita un fragment din moaștele ocrotitorului ei spiritual, Sfântul Proroc Ioan Botezătorul. Acestea au fost așezate într-o raclă confecționată în Atelierele Patriarhiei Române de la Mănăstirea Pasărea, raclă pe care a sfințit-o Patriarhul Daniel pe 27 august 2021.

Evenimentul de la Catedrala Urziceni se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Timp de trei zile, la Catedrala din Urziceni se vor săvârşi sfinte slujbe de dimineaţă până seara târziu. Momentul culminant va avea loc sâmbătă, 21 mai, ziua de prăznuire a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ocrotitorii municipiului Urziceni.

Sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Botezătorul vor rămâne la închinare până duminică, 22 mai, ora 17.00, la Catedrala Urziceni.

PROGRAMUL liturgic de hramul Catedralei din Urziceni

Sursa: basilica.ro